Складський рекрутинг: 7 порад з підбору персоналу

Найм складських працівників може бути виснажливим завданням. Хоча логістика і стикається зараз з безліччю викликів, галузь продовжує розвиватися, а вимоги до продуктивності зростають. На складах відзначається брак персоналу та збільшення плинності кадрів.

Як підвищити ефективність масового найму ми вже розповідали, зараз на допомогу рекрутерам зібрали 7 порад з підбору складського персоналу.

1. Чітко визначте необхідні навички

Складіть список необхідних навичок під кожну посаду та озвучуйте їх кандидату. Важливо бути прозорим з претендентом щодо потрібного від нього рівня кваліфікації. Це не лише створить почуття довіри між співробітником та керівництвом, а й зменшить розрив між очікуваннями та реальністю.

Як показують дослідження, основною причиною звільнення є невідповідність очікувань з фактичною роботою. Прозорість може в значній мірі вирішити цю проблему.

2. Будьте чесні щодо умов роботи

Це сезонна, пікова, тимчасова чи постійна посада? Чи включає робота підйом важких ящиків, управління технікою або наклеювання етикеток на посилки?

Відкритість щодо того, наскільки фізично та інтелектуально складна робота, знизить ймовірність звільнення співробітників через неправильно зрозумілі умови.

3. Наймайте за здібності, а не за досвід

Робота на складі часто буває монотонною, одноманітною та фізично втомливою. Тому дуже важливо, щоб люди мали правильне ставлення до подібних складнощів.

Не покладайтесь на резюме чи попередній досвід як на показник майбутньої ефективності. Що важливіше, то це готовність вчитися і багато працювати. Без цих здібностей та правильного відношення співробітник із більшою ймовірністю швидко піде на роботу з меншими фізичними навантаженнями.

4. Створіть реферальну програму для працівників

Один із найкращих способів знайти нових працівників – це рекомендації співробітників. Створіть програму, в якій люди можуть отримувати бонуси або додаткові дні відпустки за успішну рекомендацію. Ці винагороди спонукають співробітників допомогти вам знайти більше талантів та підвищать моральний дух на робочому місці.

Завдяки рекомендаціям ваші співробітники працюють з людьми, яких вони вже знають. Ці зв’язки можуть зробити робоче місце більш комфортним та запобігти плинності кадрів. Працівники, які успішно порекомендували іншого, також будуть знати, що вони зробили свій внесок у компанію, що підвищує лояльність.

5. Розвивайте HR бренд

Хоча веб-сайти з вакансіями – чудовий спосіб зв’язатися з кандидатами, ваша компанія повинна бути відомою. Потенційні працівники з більшою ймовірністю погодяться на роботу у знайомій їм компанії. Якщо ви встановите зв’язки з місцевими спільнотами, ваша компанія буде привабливішою для працівників.

Професійні школи, громадські коледжі та університети є чудовим ресурсом. Спробуйте співпрацювати з цими установами, щоб з’являтись на ярмарках вакансій або створювати робочі програми для студентів. Спонсорство чи партнерство з місцевими некомерційними чи громадськими організаціями – ще один спосіб підвищити популярність.

6. Пропонуйте гнучкий графік

Жорсткий графік може полегшити керування складом, але відштовхнути співробітників. Ви можете виділитись серед конкурентів, адаптуючи розклад до потреб людей.

Конфлікти між роботою та іншими пріоритетами можуть призвести до того, що люди звільняться. А можливість адаптувати свій графік до решти свого життя дає перевагу, від якої не так просто відмовлятися.

7. Звертайтесь до професіоналів

Якщо додаткові співробітники вам потрібні в момент пікових навантажень або набагато важливіше приділити час іншим процесам, а не мучитися з пошуком працівників – звертайтесь до перевірених аутсорсерів складського персоналу. У Хаскі ми пропонуємо кваліфікованих працівників для всіх видів складських послуг та позбавимо Вас головного болю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen