5 фактів про воєнну логістику

Логістика часто визначає хід війни, про це розповідав Дон Берчефф, полковник ВПС США. Пальне, боєприпаси, їжа та вода, а також медикаменти – все це життєво необхідне на передовій.

Збройні сили США мають сім бойових командувань для тилового забезпечення військ. У Європі, Африці, Тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході, у Південній та Північній Америці та навіть у космосі.

DLA – це підрозділ чисельністю 26 000 осіб. Його головне завдання – керувати ланцюгом постачання для всіх військових структур США, і навіть країн-союзників.

Представник DLA, Патрік Х. Маккін, поділилися:

«Завдання цих регіональних командувань полягає в тому, щоби планувати дії на випадок непередбачених обставин у відповідних районах. Від гуманітарної допомоги до постачання необхідного озброєння».

DLA виділяє п’ять фактів про військову логістику, від яких залежить перемога чи поразка у війні. І на прикладі армії США розповідає, як вирішити потрібні завдання.

воєнна логістика

1. Потреба пального домінує над іншим

За словами Мартіна ван Кревельда, автора книги “Постачання війни: логістика від Валленштейна до Паттона”, пальне займає перше місце за необхідністю поставок під час війни. І обганяє навіть боєприпаси.

Бойові бригади морської піхоти США в Афганістані споживали понад 500 000 галонів палива на день. У 2020 році Міністерство оборони США витратило майже 78 мільйонів барелів (9,2 мільярда доларів) палива для живлення кораблів, літаків та бойових машин.

Макін сказав, що запас палива завжди є ключовим фактором для будь-якої військової операції.

«DLA має тисячі точок постачання пального по всьому світу для полегшення навчань та операцій збройних сил США та коаліції. Ще один ключовий товар – це їжа/вода. DLA має налагоджений ланцюг постачання і працює над забезпеченням доступу до щоденних пайків».

2. У солдатів ніколи не повинні закінчуватися боєприпаси

Під час війни потреби у боєприпасах мають закриватися негайно. Підрозділ, у якого закінчилися боєприпаси, не може чекати годинами чи днями, доки будуть опрацьовані запити на постачання та відбудеться відправка.

Для військових операцій це означає спробу передбачити, скільки боєприпасів необхідно, де і коли до того, як вони будуть потрібні.

«Щоб запобігти нестачі боєприпасів під час бою, запаси повинні бути зосередженіу у найближчому тилу і швидко доставлені до передової лінії військ»

Пише Майк Ліма у своєму блозі Logistics in War.

Для регулярного поповнення запасів армія США використовує логістичний пакет боєприпасів (LOGPAC). LOGPAC має на увазі доставку зброї з вантажівок або вертольотів безпосередньо до солдатів на лінію фронту.

«Так підрозділи завжди матимуть базовий запас боєприпасів і продуманий ланцюг постачання для його поповнення».

3. Перекидання солдатів і техніки складне і небезпечне

Перекидання тисяч військовослужбовців, військової техніки та запасів у потенційно небезпечні райони, уникаючи при цьому ворожих атак, — складна робота.

«Для великомасштабних бойових дій потрібні десятки тисяч транспортних засобів та сотні тисяч солдатів. Які задіяні на відстані сотень миль»

Для утримання військ у ворожих районах також потрібні складські приміщення, які можуть стати цілями противника.

«Нашим військовим логістам необхідно забезпечити достатню мобільність більшості товарів постачання, щоб уникнути знищення. Зберігання товарів у одному централізованому місці пов’язане зі значним ризиком».

4. Потреба актуальної інформації

Інформація в режимі реального часу є життєво важливою для ухвалення рішень.

Планування зазвичай досягається з допомогою прогнозування потреб. І підтримується щоденними звітами про стан логістики (LOGSTAT), що надаються бойовими групами.

Бойові групи зазвичай складаються з кавалерійського ескадрону, вогневого дивізіону, батальйону спеціальних військ (з інженерами, зв’язком та військовою розвідкою), командира сержант-майора та батальйону підтримки.

Для американських збройних сил ухвалення рішень у великих бойових операціях здійснюється групою людей. До неї входять командири, що діють на передовий, та логісти у Сполучених Штатах.

«У DLA тісні зв’язки із військовими службами США. У нас є системи, які відстежують та реагують на сигнал від армії в режимі реального часу».

5. Цифрова інфраструктура – ​​майбутнє військової логістики

Збройні сили США та їх союзники відмовляються від використання лінійних ланцюгів постачання на користь створення взаємопов’язаних фізично-цифрових мереж. Перевага полягає в тому, що є можливість миттєво з’ясувати, кому що потрібно, хто має і хто може доставити все необхідне.

Усе це потребує значних ресурсів. У тому числі розроблення програмного забезпечення та аналізу цифрової інфраструктури в регіоні проведення операції. Щоб знати, з якими обмеженнями доведеться зіткнутися.

Тактичні підрозділи США мають великий потенціал у цих областях, включаючи супутниковий зв’язок. Постійно розробляються нові більш захищені системи та можливості підтримки цифрового зв’язку армії.

Джерело: FreightWaves.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen