Як збої в ланцюгу постачання допомагають сповільнити російське вторгнення

Глобальна криза виробництва напівпровідників змушує російських солдатів шукати старі мікросхеми для своєї зброї в покинутих будинках українців.

За даними Reuters, за п’ять місяців війни російські війська випустили понад 3650 ракет та реактивних снарядів по військовим та цивільним об’єктам в Україні. Водночас світ уже рік відчуває брак напівпровідників і мікросхем, необхідних для цілого ряду виробничих галузей. У тому числі для зброї. Через проблеми з ланцюгами постачання брак чіпів позначився й на вторгненні Росії в Україну.

Криза виробництва чіпів уповільнює російські війська

Росія тривалий час покладалася на західну електроніку, підтримуючи партнерські відносини з такими компаніями як Texas Instruments Inc., Infineon та Intel. Поки всі зв’язки не були обірвані після санкцій. Тому коли Білий дім оголосив, що США відрізають Росії доступ до передових технологій, з’явилася надія, що воєнні дії будуть уповільнені.

«Безпрецедентні заходи експортного контролю припинять понад половину російського імпорту високих технологій. Обмеживши доступ Росії до життєво важливих технологічних ресурсів. Атрофувавши її промислову базу та підірвавши стратегічні амбіції Росії щодо впливу на світовій арені»

Повідомили в Білому домі.

Однак деякі невоєнні технології, такі як чіпи, усе ще були в Росії.

Розслідування, проведене агентством Reuters і Королівським інститутом об’єднаних озброєнь (RUSI), показало, що багато російських озброєнь містять внутрішні компоненти, вироблені американськими компаніями, включаючи Infineon та Intel.

Подальша перевірка Reuters і RUSI показала, що більшість цих високотехнологічних продуктів або поставлялися сторонніми продавцями, або вироблялися 30 років тому.

Крім цього, через брак власних чіпів, російські солдати використовують у своїй військовій техніці напівпровідники, які вони дістали з посудомийних машин та холодильників у занедбаних будинках.

Комп’ютерні чіпи, також відомі як напівпровідники, — це мізки, що управляють найсучаснішою електронікою, від побутової техніки до винищувачів. Росія виробляє мало своїх чіпів, покладаючись на імпорт азіатських та західних компаній.

Intel допоможе вирішити кризу виробництва чіпів на Заході

Оскільки попит на напівпровідники продовжує зростати, постачальникам та виробникам технологій настійно рекомендується розробити більш досконалі технологічні карти та опрацювати ланцюг постачання. Оскільки криза, ймовірно, продовжиться й після 2022 року.

Intel нещодавно оголосила про своє партнерство з Semiconductor Research Incorporation з метою підтримання досліджень та виробництва напівпровідників на Заході. Так компанія готова інвестувати 33 мільярди фунтів стерлінгів, щоби знизити залежність Європи від постачання Азії.

Наразі брак чіпів залишається серйозною проблемою для компаній у всьому світі — на фоні додаткових стресів, пов’язаних зі зростанням витрат та нестачею ресурсів.

Але з новинами про те, що російські солдати змушені робити набіги на покинуті будинки в пошуках чіпів для живлення своєї зброї, можна сказати, що нестача чіпів дає позитивний ефект, сповільнюючи атаки Росії в Україні.

Читати оригінал статті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen