6 найкращих практик для підвищення екологічності складу

Часто питання екології відходять на другий план, адже потрібно вирішувати безліч інших завдань та проблем, термін яких горить. Однак вуглецевий слід, який залишають склади, — один із найбільш відчутних для довкілля.

Ці пов’язані з різними чинниками, такими як високе споживання енергії через опалення, охолодження та освітлення, використання кондиціонерів, надмірне споживання паперу, а також стаціонарне та мобільне вантажно-розвантажувальне обладнання.

Щоби звести до мінімуму споживання енергії та відходів, складський сектор має замислитися над підвищенням екологічності своїх приміщень. Це не лише вирішить проблеми довкілля, а й підвищить інвестиції та продуктивність в екосистемі ланцюга постачання.

Підібрали шість методів, які допоможуть зробити ваш склад екологічнішим.

Сонячні панелі

Сонячна енергія є одним із найчистіших джерел відновлюваної енергії. Вона знижує експлуатаційні витрати, скорочує викиди вуглецю та забезпечує ефективніше використання енергії.

Енергозберігаючі сонячні панелі набирають популярності, оскільки вони призводять до оптимізації енергоспоживання. Широкі плоскі дахи більшості складів створюють чудові місця для розміщення цього обладнання для виробництва сонячної енергії.

Високоефективне освітлення

Ми вже писали про те, як заощаджувати енергію на вашому складі. Нагадуємо, що освітлення може споживати до 80 % всієї енергії. Одна зі стратегій скорочення енергоспоживання — встановлення мансардних вікон та використання природного світла.

Світлодіодні лампи є ще одним варіантом, оскільки вони більш стійкі та безпечніші, ніж традиційне промислове освітлення. Крім того, вони споживають на 90 % менше енергії, повністю переробляються та не містять токсинів. Світлодіоди більш надійні та довговічні, що знижує витрати на технічне обслуговування.

Збір дощової води

Системи збору дощової води можуть добре послужити складському сектору. Якщо більша частина дощової води та стічних вод очищається та повторно використовується для озеленення та промивання, це значно покращить стан довкілля.

Збір дощової води поширений у багатьох холодильних складських приміщеннях, включаючи сховища заморожених та охолоджених продуктів. Це допомагає скоротити споживання води і, отже, заощадити на експлуатаційних витратах. Ця технологія робить ці склади більш екологічними та ефективними, ніж будь-коли.

Впроваджуйте принципи дбайливого виробництва

Принципи ощадливого виробництва зародилися на заводах, але їх можна використовувати й на складах. Уся справа в мінімізації втрат часу, талантів та ресурсів.

Найкраще планування простору та організації роботи допоможуть повисіти ефективність комплектування, знизити кількість помилок на вашому складі та кількість енергії, необхідної для переміщення товарів. Безпаперова система замовлень може зменшити або виключити кількість паперу, який використовується вашим складом.

Застосування до вашої роботи принципи ощадливого виробництва гарантують, що ви враховуватимете кожен ват енергії.

Повторне використання та перероблення

Одноразову упаковку, таку як пластикова упаковка для піддонів, не потрібно відправляти на звалище. Деякі переробні компанії спеціалізуються на промисловій та складській переробці. Вони є експертами з різних пакувальних матеріалів, які можна переробляти після використання. У деяких випадках склади можуть заробляти гроші, збираючи та переробляючи пластикові відходи.

На складі може бути реалізована програма повернення упаковки. У рамках якої дистриб’ютори повертають використану упаковку. Після цього ви можете повторно використовувати матеріали за необхідності.

Ізоляція даху

Ізоляція даху знижує споживання енергії, що, своєю чергою, знижує викиди вуглекислого газу зі складів. Коли системи ОВКП (опалення, вентиляція та кондиціювання повітря) працюють надмірно та постійно протягом тривалих періодів часу, вони вимагають більшої кількості ремонтів та обслуговування. Ізоляція допомагає знизити витрати, пов’язані з обслуговуванням ОВКП, що призводить до зменшення нагріву та викиду вуглекислого газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen