5 порад з економії енергії на складі

Склади використовують велику кількість електроенергії, будь то опалення та охолодження або робота обладнання. За статистикою затрати на електрику є другою за величиною витратами після витрат на персонал.

Підібрали 5 порад, які допоможуть скоротити витрати на електроенергію на вашому складі.

Варто почати з перевірки складу на наявність таких порушень:

  • Непрацюючі або застарілі машини та обладнання.
  • Старі та неефективні системи вентиляції та кондиціювання.
  • Недостатня теплоізоляція будівлі.

Після виявлення проблеми слід приступати до її усунення.

1. Вимкніть машини, які не використовуються

Постійна робота машини, що не використовується — це серйозна витрата енергії і грошей. Вона з’їдає ваш прибуток і підвищує навантаження на систему.

Нагадування вашим співробітникам вимикати машини та обладнання може заощадити вам значні гроші.

2. Перевірте систему вентиляції та кондиціювання

Комерційні системи ОВіК вимагають значних витрат енергії та грошей. Багато хто з них, особливо на складах, старіє і працює не так ефективно, як міг би.

Треба провести перевірки та очищення вашої системи, а також запросити рекомендації щодо технічного обслуговування та ремонту у фахівців. Це може допомогти знизити загальні витрати на опалення та охолодження та знизити ймовірність серйозної відмови системи.

3. Розгляньте можливість гнучкого графіка

Хоча це можливо не для кожного складу, гнучкий розклад допоможе зберегти енергію.

Наприклад, ви можете змістити години роботи в зимовий час так, щоби співробітники працювали в найтепліший час дня, а не рано-вранці або пізно ввечері. Що допоможе заощадити на витратах на опалення.

Якщо у вас встановлені мансардні вікна, плануйте зміни, щоби вони збігалися з денним світлом.

4. Інвестуйте в автоматизоване обладнання

Поставте обладнання та машини з автоматичними налаштуваннями вимкнення або вбудованими інтелектуальними технологіями, які визначають, коли ваша машина працює на холостому ходу.

Деякі системи також можуть попереджати вас, якщо обладнання споживає більше енергії, ніж зазвичай, вказуючи на помилку. По можливості вибирайте енергозберігаючі установки.

5. Перейдіть на енергозберігаюче освітлення

Екологічність корисна для довкілля і є одним із найкращих способів заощадити витрати на електроенергію складу.

Модернізуйте такі зони, щоби знизити споживання:

  • Освітлення: Освітлення є найбільшим споживачем енергії в комерційних будинках. Замініть застарілі системи освітлення енергозберігаючими світлодіодними лампами. Найкраще підходять лампи з регульованою яскравістю, які служать довго й не виділяють тепла, яке може спричинити додатковий сплеск енергії. Досягніть ще більшої енергоефективності, інвестуючи в природні світлові люки для денних змін.
  • Ізоляція: Забезпечте належну ізоляцію стін, дверей та вікон, щоби зберегти тепле та прохолодне повітря в приміщенні та скоротити втрати енергії. Усуньте зазори між підвіконнями або дверними рамами та закрийте тріщини або дірки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen