Amazon витратить майже $1 млрд на підвищення зарплати робітників

Amazon витратить майже 1 мільярда доларів на підвищення заробітної плати наступного року, прагнучи утримати співробітників в умовах жорсткої конкуренції. Компанія також так хоче залучити більше працівників для пікового сезону.

Компанія анонсувала, що підвищує погодинну заробітну плату своїм складським працівникам та кур’єрам.

Починаючи з жовтня, середня початкова заробітна плата Amazon для рядових співробітників у США буде збільшена до більш ніж 19 доларів на годину з 18 доларів на годину.

Amazon додав, що складські працівники та працівники служби доставки зароблятимуть від 16 до 26 доларів на годину залежно від їхньої посади. Мінімальна заробітна плата Amazon для співробітників у США залишається $15 за годину.

telegram

Новини світу логістики та HR у зручному форматі у нашому телеграм-каналі. Приєднуйтесь!

Конфлікти зі співробітниками

Напруженість між Amazon та її співробітниками зростала, починаючи з пандемії Covid-19. Працівники закликали до підвищення заробітної плати, збільшення оплачуваної відпустки та перегляду планів продуктивності. Співробітники влаштовували страйки на різних складах протягом усього часу.

На початку цього року робітники складу Amazon у Статен-Айленді, штат Нью-Йорк, успішно проголосували за створення першої профспілки компанії в США. Amazon виступили проти об’єднання робітників. Проте, наступного місяця компанію чекають чергові профспілкові вибори неподалік Олбані, штат Нью-Йорк.

Раніше цього місяця компанія заявила, що планує підвищити заробітну плату та пільги для водіїв, найнятих членами її контрактної мережі доставки, яка забезпечує доставку останньої милі до порога клієнтів.

Поряд із підвищенням заробітної плати Amazon заявила, що також розширює програму авансових платежів для своїх співробітників. Що дозволить їм отримувати до 70 % їхніх зароблених грошей у будь-який час і без комісії, а не лише за графіком, наприклад, раз на два тижні.

Читати оригінал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen