Найпопулярніші рішення для автоматизації складу.

Згідно з даними G2, до 2024 року передбачається зростання онлайн-продажів до 563 мільйонів доларів. Згідно з цією статистикою, не дивно, що 87% опитаних менеджерів планує розширення своїх складів до 2024 року. Приблизно до 2035 року буде потрібна складська площа загальною площею 2,3 мільярда квадратних футів.

Щоб конкурувати на сьогоднішньому цифровому ринку та задовольняти зростаючу потребу клієнтів у швидкій доставці, необхідно інвестувати час, зусилля та ресурси в автоматизацію складу.

Автоматизація складу – це використання технологій та автоматизованих систем для виконання повторюваних процесів та завдань (фізична автоматизація) та усунення ручного введення даних (цифрова автоматизація).

Автоматизація фізичного та цифрового складу забезпечує більш ефективну, безпечну та безпомилкову роботу, що збільшує прибуток, захищає працівників та підвищує задоволеність клієнтів.

Щоб краще зрозуміти це питання, розглянемо основні тенденції автоматизації управління складом.

1.Роботи колабораційне

Роботи-співробітники

Роботи-співробітники, також відомі як “коботи”, працюють пліч-о-пліч з людьми і полегшують їхню роботу.

Вони можуть бути використані в процесах комплектації, упаковки, перевірки або відвантаження товарів. Вони підвищують безпеку та якість роботи, яку виконують працівники.

Автор статті “Man + Machines” Жан-Марк Бушер зауважує:

“Коботи мають все більш розвинені чуттєві здібності, що дозволяє їм виявляти оточення, запобігати зіткненням та підвищувати безпеку. Найкращі коботи сьогодні дуже прості у використанні. У багатьох випадках для їх запуску навіть не потрібно диплому інженера. Тому вони є чудовим способом для компаній, щоб звільнити працівників від небезпечних та складних завдань. Вони полегшують їхню роботу та дозволяють виконувати більш творчі та продуктивні завдання, такі як контроль якості та виробництво промислових деталей”.

Коботи легко інтегруються з наявною інфраструктурою операцій складського господарства. Вони легкі, мобільні, прості у програмуванні та дешевші, ніж промислові роботи.

2.Системи управління складом


Системи управління складом (WMS) допомагають компаніям ефективно управляти матеріалами та товарами від моменту їх отримання на складі до моменту відправлення.

WMS дозволяє відстежувати запаси в режимі реального часу, точно локалізувати та координувати обладнання, розподіляти ресурси та автоматично збирати дані. Часто WMS працює у поєднанні з системою планування ресурсів підприємства (ERP).

Разом із зростанням електронної торгівлі збільшуються розміри та складність складських операцій. WMS стає необхідною системою для кожного складу. За даними MarketsandMarkets, вартість світового ринку систем управління складом повинна зрости з 2,8 млрд доларів у 2021 році до 6,1 млрд доларів до 2026 року.

3.Автоматизовані системи зберігання та пошуку

Системи зберігання та пошуку (AS/RS) є повністю автоматизованими системами, побудованими на рейках та вертикальних стелажах. Зберігані предмети знаходяться та виймаються за допомогою пристроїв, таких як візки, каруселі та вертикальні модулі підйому (VLM). Усе це керується комп’ютерною програмою.

Деякі джерела вказують на те, що точність AS/RS перевищує 99%. Додаткові переваги включають менші невикористані простори, збільшення продуктивності роботи та зниження витрат. Технології AS/RS також можуть допомогти в стеженні за умовами у складах та забезпеченні безпеки.

4.Автоматизовані засоби транспорту та автономні мобільні роботи

Використання ресурсів працівників для переміщення матеріалів не є ефективним управлінням часом. За даними Mobile Industrial Robots (MiR), автоматизовані засоби транспорту (AGV) та автономні мобільні роботи (AMR) можуть оптимізувати продуктивність, ефективно планувати доставки та давати працівникам час на концентрацію на вищих рівнях діяльності.

AGV слідкують за встановленими маршрутами, мають обмежені інтелектуальні можливості та працюють з простими програмними інструкціями. Вони не можуть обійти перешкоди, тому якщо вони зіткнуться з ними, вони не поїдуть, доки перешкоди не будуть видалені.

AMR, з іншого боку, можуть орієнтуватися в будівлі, використовуючи дані з камер, вбудованих датчиків, лазерних сканерів та програмного забезпечення, маневруючи навколо перешкод та знаходячи найкращі маршрути.

Як AGV, так і AMR можуть допомогти в складських операціях. Однак гнучкість та доступність AMR – це найкращий вибір для складу.

5.Радіочастотна ідентифікація

Мітки радіочастотної ідентифікації (RFID) закріплюються або вбудовуються у предмети. Вони передають та отримують інформацію за допомогою читача та антени.
Дані RFID дозволяють відстежувати товари, контролювати обладнання, аналізувати умови транспортування та виявляти неефективність операцій без ручної втручання. В результаті покращується видимість, зменшуються витрати на роботу, збільшується точність та швидкість.


6.Інтернет речі (IoT)



Успіх автоматизації операцій в складському господарстві вимагає постійного зв’язку між кількома елементами в центрах дистрибуції. IoT зв’язує всі різні пристрої та системи в екосистемі складу та відстежує все, щоб збільшити ефективність роботи.
Це технологія, яка забезпечує синхронну роботу роботизованих систем, AGV, AMR, ERP та WMS. Реалізовуючи пристрої IoT, менеджери складів можуть контролювати та координувати все з одного пункту взаємодії – від відвантаження, рівнів виробництва, запасів, доставок тощо.


Впровадження платформ та технологій автоматизації складу

Звичайно, всі ці тенденції можуть бути корисними для компаній. Але якщо компанія планує впровадити будь-яку тактику автоматизації складу, вона повинна розпочати з двох важливих питань.

По-перше, компанія повинна проаналізувати та оцінити свої конкретні потреби та процеси роботи. Керівництво та члени команди повинні зрозуміти, які проблеми будуть вирішені обраною платформою. Автоматизація є корисною лише тоді, коли вона вирішує конкретні проблеми.

По-друге, вся команда повинна бути свідомою впровадження нової платформи, а не тільки керівництво. Працівники складу будуть використовувати автоматизацію, а без їх участі це може бути дорогим та неефективним інвестуванням. Якщо працівники відмовляються використовувати нову систему або використовують її незацікавлено, компанія не зможе скористатися користю, яка випливає з автоматизації процесів управління бізнесом.

Джерело: https://www.acumatica.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen