Як підготувати склад та обладнання до зимового сезону?

Будь-хто, хто планує підготувати складське обладнання та приміщення до зими, має розпочати заздалегідь. Перший крок до успішної підготовки складу — ретельне планування.

Це забезпечить персонал необхідними витратними матеріалами та безпечним робочим місцем. Крім того, правильне планування робить цей сезон менш напруженим.

Пропонуємо кілька ключових кроків, які необхідно виконати.

1. Перевірте віконні та дверні ущільнювачі

Один із перших кроків, який має зробити будь-який фахівець для підготовки своїх об’єктів до зими — це перевірка пломб.

Дверні та віконні ущільнювачі є одним з основних шляхів проникнення холодного повітря в будівлі. Це може негативно вплинути на продуктивність систем опалення, вентиляцію та кондиціювання повітря взимку. Тепле повітря виходить назовні, а холодне надходить усередину, створюючи протяги і спричиняючи невиправдано високі витрати на опалення.

Є кілька способів виявити витік повітря на складі, включаючи візуальний огляд, перевірку повітродувки та контроль герметичності будівлі. Усе це можна зробити самостійно, без сторонніх підрядників. Знайдені пробоїни треба закласти герметиком.

Весь процес може зайняти від кількох днів до тижнів з огляду на розмір складу. Тому менеджери повинні залишити достатньо часу для перевірки пломб до настання зими.

2. Виконайте налаштування ОВКП системи

ОВКП (система опалення, вентиляції та кондиціювання повітря) має вирішальне значення в холодну погоду. Заміна повітряних фільтрів важлива цілий рік. Але складські системи ОВКП потребують ретельної перевірки, яка виходить далеко за межі фільтра.

Цей процес повинен включати перевірку на наявність ознак цвілі або скупчення вологи, які можуть становити серйозну небезпеку. Будь-які зовнішні компоненти, такі як отвори вентиляції, що виходять на вулицю, треба перевірити на наявність ознак іржі або пошкоджень.

Крім того, варто провести повне очищення системи. Сміття, що накопичилося у вентиляційних отворах або шахтах, слід видаляти як усередині, так і зовні приміщень. Нарешті, хоча кондиціонер не знадобиться, коли стане холодно, це гарний час для очищення змійовиків випарника та дренажних ліній, щоби звести до мінімуму кількість вологи чи забруднюючих речовин у системі.

3. Обслуговування повітряних компресорів та резервуарів для води

Варто знайти час для обслуговування всіх повітряних компресорів та резервуарів для води на складі. Це обладнання може страждати від накопичення конденсату й зазнавати ризик замерзання за низької температури. Менеджери складу повинні переконатися, що все знаходиться в найкращому стані та готове до зими.

Підготовка повітряного компресора до зими вимагає перевірки ущільнення та ізоляції на наявність витоків чи пошкоджень. Загальне обслуговування та прибирання також є гарною ідеєю. Зверніть особливу увагу на будь-які ознаки надлишкового конденсату чи вологи в баку.

Резервуари для води потребують аналогічного процесу. Крім огляду бака на наявність ознак пошкодження, іржі або протікання, їм також потрібна перевірка труб. Труби з часом можуть зазнати корозії, тому потрібна ретельна перевірка ліній, приєднаних до резервуарів. Дуже важливо переконатись, що ніде немає ознак утворення плісняви.

4. Підготуйте спорядження для уникнення ковзання

Запобігання ковзанню — один із найпростіших кроків щодо підготовки складського обладнання та приміщень до зими, але про це часто забувають доти, доки не почне падати сніг. У закладах слід заздалегідь запастися сіллю. Очікування зими може призвести до підвищення цін та зниження доступності.

Крім того, внутрішній простір складу має бути підготовлений до вологої погоди. Керівництву слід встановити килимки у всіх дверей і входів, щоби мінімізувати проникнення снігу. Можливо, також варто подумати про те, щоби встановити матове або текстуроване покриття в робочих зонах.

Захисні покриття не тільки запобігають падінню та ковзанню, але й захищають поверхні навколо складу від пошкодження вологою та підвищують загальну довговічність.

5. Проведіть перевірку дренажу

Перевірка дренажу має вирішальне значення для успішної підготовки до зими. Останнє, що комусь потрібно на складі, — це витік відразу після випадання снігу. Перевірка дренажу включає огляд труб, жолобів і даху складу.

Усе сміття має бути прибране, наприклад, листя та палиці. Також може бути гарною ідеєю очистити ринви в кінці осені після того, як листя перестане падати з довколишніх дерев.

Усе має бути ретельно оглянуто на наявність пошкоджень, витоків та іржі. Дах також слід перевірити на наявність місць, де накопичується вода. Накопичення води, як правило, є більш серйозною проблемою для плоских дахів, які можуть потребувати ремонту, щоб усунути будь-якої калюжі та запобігти пошкодженню водою. Повна перевірка дренажу може бути складною, тому для цього кроку може знадобитися зовнішній експерт.

6. Організувати збирання снігу

Нарешті, не забудьте підготувати складське обладнання та приміщення до зими, заздалегідь подумавши про збирання снігу. Автостоянки та вантажні майданчики мають бути очищені від снігу, щоби будь-який склад міг успішно працювати.

Для тих, хто не має бригад зі збирання снігу, рекомендується зв’язатися з аутсорсинговими компаніями до настання зими, щоби найняти людей для цього. Попереднє звернення до постачальників гарантує, що менеджери отримають найкращі ціни та знатимуть, чого очікувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen