Тайвань обіцяє 500 000 євро українським логістичним компаніям

29 квітня Міністерство закордонних справ Тайваню заявило про пожертвування у розмірі 500 000 євро. Кошти зібрали від приватних осіб, щоб допомогти крупним логістичним компаніям в Україні підтримувати свою діяльність.

Представник Тайваню у Великій Британії Келлі Се підписал угоду про пожертвування з Інес Роша, керуючою директоркою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), у четвер у Лондоні.

ЄБРР, допомога від Тайваню
Представник Тайваню Келлі Се (ліворуч) та Інес Роша, керуючий директор ЄБРР. Фото надало МЗС Тайваню

В окремій заяві того ж дня ЄБРР повідомив, що крім Тайваню Швеція також оголосила про пожертву 500 000 євро. Гроші передадуть двом найбільшим службам доставки в Україні – Укрпошті та Новій пошті.

За даними Банку, фінансування з боку двох країн дозволить полегшити доставку вантажів до та з України. А також допоможе приватному бізнесу продовжити роботу та протистояти кризі.

За повідомленням ЄБРР, це один із перших проектів технічної допомоги, запущених фінансовою установою для підтримки України.

МЗС Тайваню відзначило, що пожертвування ще раз показало, що тайванський народ солідарний з українцями і готовий надати гуманітарну допомогу.

Не лише логістика

Минулого тижня Тайвань також пообіцяв пожертвувати Україні 8 мільйонів доларів США. З яких 3 мільйони вирушать до Києва, а решта буде передано шести медичним установам країни.

Міністерство закордонних справ нагадало, що Тайвань та ЄБРР співпрацювали протягом багатьох років. Включно з тими проектами, які сприяли розвитку в Україні сільського господарства, міського планування та судових реформ.

Тайвань продовжить роботу з країнами-однодумцями та міжнародними організаціями для протидії актам агресії з боку авторитарних режимів, додало МЗС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen