$75 млн від Amazon для України

Згідно з меморандумом про співпрацю на 2023 рік, компанія Amazon надає Україні $75 млн підтримки. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр цифрових технологій Михайло Федоров.

Це не перша допомога від Amazon. На початку війни компанія надала послуги на мільйони доларів для зберігання близько 100 державних реєстрів. Це дозволило реєстрам працювати навіть під час російських обстрілів та аварійних відключень електроенергії, а українцям отримувати держпослуги онлайн.

Міністерство цифрової трансформації продовжує співпрацю з Amazon у сфері хмарних технологій. Програма «Дія» зберігає дані серверної системи в Amazon Web Services і щодня створює їх резервні копії. Це робить Дію та цифрову державу загалом більш стійкою. Оскільки хмарної інфраструктури не страшна атака ракет.

Крім цього, гігант електронної комерції допомагає навчити українців IT-спеціальностям. У жовтні Amazon AWS та «Дія.Цифрова освіта» запустили курс ITSkills4U за підтримки польського уряду. За місяць до програми приєдналося понад 11 000 українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen