Amazon планує здавати складські приміщення у суборенду

Після спаду електронної комерції у зв’язку з поверненням покупців до офлайн магазинів, Amazon хоче зменшити площі своїх складів та оптимізувати витрати.

Гігант онлайн-торгівлі прагне здати в суборенду щонайменше 3 мільйони квадратних метрів складських площ. Також розглядає варіанти змін у договорах оренди з орендодавцями.

На цей крок компанія пішла через квартальні збитки, перші за сім років. У квітні Amazon повідомив про зниження попиту, що призвело до уповільнення складських операцій після двох років постійного зростання.

Зараз компанія має більше місця, ніж їй потрібно, на деяких з її найбільших ринків. У тому числі в Нью-Йорку, Нью-Джерсі, Каліфорнії та Атланті.

У заяві прес-секретаря Amazon говориться, що суборенда є поширеною тактикою у сфері логістики.

«Це дозволяє нам оптимізувати витрати там, де наші склади надто великі і не відповідають нинішнім потребам. Суборенда — це те, що роблять багато великих корпорацій, щоб краще керувати своїм портфелем нерухомості».


Уповільнення зростання інтернет-торгівлі

У квітні компанія повідомила, що зіткнулася з труднощами. Квартальні продажі продуктів залишилися на попередньому рівні, але прибуток у сфері онлайн-покупок знизився на 3%. Це є найгіршим показником з 2016 року.

Брайан Олсавскі, фінансовий директор Amazon, сказав, що на даний момент можливості компанії перевищують попит. Лише у першому кварталі надлишок виробничих потужностей привів до додаткових витрат у розмірі 2 мільярдів доларів. Але він очікує, що операції стабілізуються протягом року

Спад компанії послідував за періодом рекордного прибутку, коли попит на онлайн-покупки значно зріс. Amazon виграв від локдауну Covid-19 і зростаючої залежності клієнтів від онлайн-послуг. Проте цього року акції Amazon упали більш ніж на 35%, до ціни близько 2100 доларів.

Не тільки Amazon зіткнувся з такими проблемами. Інтернет-торгівля загалом уповільнилася, втративши багато досягнень, отриманих під час пандемії. Галузь зіткнулася з труднощами через безліч економічних та ринкових факторів, включаючи високу інфляцію та війну в Україні.

Хоча Amazon і хоче відмовитися від 3 млн. квадратних метрів, це є лише близько 2% від загальної площі складів компанії.

З оригіналом статті можна ознайомитись тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen