Amazon закриває склади у Британії

Amazon планує закрити три склади у Великій Британії, що торкнеться 1200 робочих місць. Працівникам буде надано можливість перевестися до інших підрозділів. 

Про закриття центрів виконання замовлень у Хемел-Хемпстеді в Хартфордширі, Донкастері в Південному Йоркширі та Гуроці в Шотландії було оголошено у вівторок (10 січня), через тиждень після того, як компанія заявила, що скоротить понад 18 000 співробітників, в основному з відділів електронної комерції та HR.

Генеральний директор Енді Джассі заявив минулого тижня, що скорочення робочих місць було частиною планів щодо подолання невизначених та складних економічних умов.

Amazon найняли велику кількість співробітників під час пандемії, щоб задовольнити попит, але зараз через скорочення споживчих витрат, викликаних високою інфляцією, змушені скоротити затрати. Ціна акцій Amazon упала майже на 50% порівняно з 2022 роком.

Які варіанти у працівників?

Працівникам, які постраждали від закриття складів у Великій Британії, будуть запропоновані альтернативні ролі на прилеглих майданчиках Amazon або можливість змінити спеціальність.

Очікується, що багато робітників втратить роботу в компанії, особливо з урахуванням того, що 300 робітників знаходяться в Гуроці, розташованому далеко від будь-яких альтернативних майданчиків.

Проте компанія заявила, що також планує відкрити два нових центри виконання замовлень у Педдіморі та Стоктон-он-Ті, створивши 2500 робочих місць протягом наступних трьох років.

Склади Amazon часто стають одними з найбільших роботодавців міст по всій Великій Британії, а це означає, що закриття складів може завдати шкоди місцевій економіці. Закриття розподільчого центру Гурок у частині Шотландії з високим рівнем безробіття, депопуляцією та економічним спадом буде руйнівним.

Стів Гарелік, організатор GMB Union, охарактеризував крок компанії як справжній удар в обличчя співробітникам Amazon, які працювали до знемоги під час святкової метушні. Він додав:

Не можна очікувати, що співробітники Amazon раптово перейдуть в інший центр виконання замовлень, який може перебувати за багато миль.

Не лише склад під скорочення?

Перед Різдвом Amazon скоротила кілька тисяч технічних посад, у тому числі в командах, які займаються голосовим помічником Alexa та електронною книгою Kindle.

Інші технологічні групи, у тому числі Snap та Meta, також прагнуть зменшити витрати за рахунок скорочення робочих місць, а Twitter звільнив велику кількість співробітників у Великій Британії під керівництвом нового власника Ілона Маска. Американська компанія з розробки програмного забезпечення Salesforce наслідувала цей приклад і минулого тижня оголосили про плани скоротити 10% місць, це майже 80 000 співробітників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen