Компанії ЄС допоможуть відновити залізницю в Україні

32 європейські залізничні компанії та організації підписали Декларацію про підтримку реконструкції залізниць в Україні. Рішення було ухвалено 9 липня на Саміті керівників залізниць 2022 року у Відні. Організатором були Австрійські федеральні залізниці ÖBB.

Голова CER та генеральний директор ÖBB, Андреас Матта, включив Декларацію до листа, надісланого до Європейської комісії, Європейського парламенту та лідерів Ради ЄС.

Керівники залізниць наголошують на ключовій ролі української залізничної інфраструктури. Особливо, коли йдеться про постачання гуманітарної допомоги та переміщення людей із небезпечних територій.

Компанії планують зробити свій внесок у реконструкцію за допомогою поставок необхідних матеріалів та передачі свого досвіду. Вони також звернулися до ЄС із закликом створити фонд «Відновимо Україну». Капітал, наданий фондом, буде використаний спеціально для залізниць та залізничної інфраструктури в Україні.

telegram

Новини світу логістики та HR у зручному форматі у нашому телеграм-каналі. Приєднуйтесь!

Справа за ЄС

«Я сподіваюся, що наші пропозиції тепер знайдуть підтримку на найвищому рівні ЄС. Наші колеги з Української залізниці щодня працюють у неймовірних умовах та ризикують своїм життям, вони розраховують на нашу повну підтримку та солідарність».

Поділився Матте.

Альберто Маццола, виконавчий директор CER, ділить надії Матте.

«Ми хочемо зробити все можливе для збереження та відновлення інфраструктури країни. Щоби народ України міг покладатися на стійкі залізничні перевезення у своєму майбутньому».

Минулого місяця Комісія також ухвалила переглянуті мапи TEN-T. Наприклад, з цих мап прибрали Росію та Білорусь. Комісія зазначає, що співпраця з цими країнами є недоцільною й не відповідає інтересам Союзу. До того ж минулого тижня Європейська комісія вирішила переглянути Регламент TEN-T через війну.

Джерело.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen