Новий робот від Amazon. Компанія прагне повної автоматизації?

Amazon представив свого першого повністю автономного мобільного робота. Найближчим часом він може приєднатися до працівників на складах компанії.

На відміну від попередніх моделей, найновіший робот – Proteus, може працювати разом з людьми. Він може переміщатися серед співробітників, піднімаючи та переміщуючи візки Amazon GoCarts, які перевозять посилки по складу.

«Спочатку було складно розмістити робототехніку в тому самому приміщенні, що й люди. Ми віримо, що Proteus змінить це, залишаючись при цьому розумним, безпечним і підтримуючим спільну роботу».

Сказано у заяві компанії.

Proteus використовує власні передові технології сприйняття та навігації, щоб уникнути зіткнення з людьми. Робот випромінює зелений промінь під час руху. Як тільки людина потрапляє в зону дії цього променя, Proteus чекає, щоб вона перемістилася, і тільки після цього продовжує свій шлях.

«Наша мета – автоматизувати роботу з GoCart по всій мережі складів. Це допоможе зменшити потребу людей у ​​ручному переміщенні важких предметів та дозволить зосередитись на більш корисній роботі».

Які ще новинки?

Amazon також презентував кілька інших нових машин. Які вони розробили після придбання робототехнічної компанії Kiva Systems у 2012 році.

Однією з таких машин є Cardinal. Це роботизована рука, яка піднімає з купи пакети вагою до 23кг і зчитує етикетку, щоб дізнатися, в якій GoCart їх помістити. Amazon досі тестує прототип технології, але заявила, що розраховує запустити їх у наступному році.

«Переміщення важких вантажів та надмірний рух – це найбільш травмонебезпечні дії. Cardinal виконує завдання, що вимагають підйому та перевертання великих та важких упаковок, що допоможе знизити ризики для співробітників».

Проте звіт Reveal та Центру журналістських розслідувань за 2020 рік ставить під сумнів, що автоматизація створює безпечніше робоче місце.

У звіті сказано що травми на Amazon вдвічі перевищують показник на інших складах. Рівень серйозних травм з 2016 по 2019 рік був більш ніж на 50% вищим на складах з роботами, ніж без них. Це пов’язано з тим, що наявність надефективних роботів змушувала співробітників працювати швидше, призводячи до травм.

Роботи вирішать проблему з кадрами?

Amazon очікує, що до 2024 року на складах у США буде гостра нестача співробітників. Проведене минулого року дослідження New York Times показало, що плинність кадрів Amazon складає приблизно 150% на рік. Це вдвічі вище, ніж у інших компаніях роздрібної торгівлі та логістики.

Однак Amazon спростовує твердження, що планує замінити свою робочу силу роботами.

«З перших днів придбання Kiva наше бачення ніколи не було спрямоване виключно на робототехніку. Мова йшла про людей та технології, які безпечно та гармонійно працюють разом. Це бачення залишається і сьогодні»

Джерело: https://fortune.com/2022/06/22/amazon-robots-proteus-labor-shortage/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen