Про що говорять у 2022? – Основні тенденції світової логістики

Останні два роки показали, як швидко можуть змінюватися умови гри, і наскільки важливо лідерам бізнесу швидко адаптуватися під нові реалії. Логістичні компанії готові до того, що в 2022 році ризики і проблеми в ланцюгу поставок продовжаться. Однак, світова економіка починає відновлюватися після COVID-19, і бізнесу необхідно переходити з режиму виживання в режим процвітання.

Так про які тренди поговоримо:

  • Прозорість

Прозорість всього ланцюга постачань дозволяє підвищити ефективність обслуговування клієнтів.

В даний нестабільний час клієнт хоче бути впевнений, що його вантаж буде точно доставлений. І є можливість відстежити посилку на шляху від постачальника до виробника та споживача в режимі онлайн. Це дозволяє швидко реагувати на труднощі, що виникають, і повідомляти точне місцезнаходження і дату доставки.

  • Діджеталізація

Автоматизація – двигун прогресу, логістика тут не є винятком. Від пошуку партнерів, клієнтів та персоналу до обліку вантажів – діджетал-рішення спрощують та прискорюють усі процеси, дозволяючи контролювати багато операцій віддалено.

Саме за допомогою цифрових технологій можна підвищити прозорість, забезпечити більш комфортні умови праці працівникам та частково вирішити питання з нестачею персоналу. Одне з рішень, що зараз активно розвивається – доставка вантажів безпілотним транспортом.

  • Багатоканальні рішення

Масовий сплеск покупок в електронній комерції, де конкуренція досягла неймовірного рівня, показав важливість різноманітності постачальників, партнерів та каналів збуту. Багатоканальні рішення дозволяє компаніям не залежати від одного джерела та швидко реагувати на запит споживача.

  • Кібербезпека

З розвитком технологій та переходом в онлайн зростає і загроза атак не сервери та бази. Компанії зараз готові вкладати кошти у брандмауери та передові технології захисту від злому. Крім того, необхідно проводити широке навчання співробітників за кожною новою програмою, щоб зменшити схильність до кіберзагроз.

З оригінальною статтею можна ознайомитись тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen