Як бізнес може допомогти енергосистемі влітку?

Хаскі дізналися в експертів, як кожен бізнес може допомогти енергосистемі влітку, які засоби дозволяють економити електроенергію та як вони пристосувалися до відключень влітку.

Коментар залишив працівник Міжнародного Центру з Дослідження і Розробки ШІ WINSTARS.AI менеджер по роботі з партнерами Вячеслав Мотигін.

Заходи для допомоги енергосистемі та пристосування до відключень у компанії WINSTARS.AI:

1. Світлодіодне освітлення: У всіх приміщеннях використовуються енергоефективні світлодіодні лампи, що значно знижує споживання електроенергії на освітлення.

2. Сучасне офісне обладнання: Ми використовуємо сучасні комп’ютери та інші офісні пристрої з низьким енергоспоживанням.

3. Автоматизація та контроль систем кондиціонування: Інтелектуальні системи контролю за температурою в приміщеннях дозволяють економити енергію на охолодження влітку та опалення взимку.

4. Акумуляторні системи та резервні генератори: Для забезпечення безперебійної роботи під час відключень електроенергії влітку, ми використовуємо резервні генератори та акумуляторні системи, що забезпечують живлення критично важливого обладнання.

Тепер відповідь на це питання: Як ШІ може допомогти Україні та споживачам економити електроенергію та допомогти пережити періоди блекауту?

ШІ може оптимізувати використання електроенергії шляхом прогнозування пікових навантажень і управління споживанням в реальному часі. Він допомагає виявляти енерговитратні прилади та оптимізувати їх роботу, знижуючи споживання. Під час блекаутів ШІ може автоматично розподіляти обмежену електроенергію, забезпечуючи її ефективне використання. Також ШІ сприяє розвитку розумних мереж, що дозволяють швидше відновлювати електропостачання. Системи на основі ШІ можуть передбачити і попередити аварійні ситуації, знижуючи ризик їх виникнення. Це забезпечує стабільність і економію електроенергії для споживачів.

Свій коментар для Хаскі надав Максим Гардус, керівник кампаній з відновлюваної енергетики та зеленої відбудови України, Razom We Stand.

Малий та великий бізнес давно адаптувався до ринкових цін на електроенергію. Тепер ціни на енергоресурси не є несподіванкою для підприємців будь-якого масштабу. Однак, будь-які інновації у структурі собівартості завжди викликають питання про їх окупність та обсяг необхідних інвестицій.

Найшвидшим та найпростішим способом для малого та середнього бізнесу є впровадження сонячних гібридних станцій та теплових насосів, які можуть як охолоджувати продукцію, так і нагрівати офіси.

Проте, не лише генерація енергії може допомогти зменшити витрати, а й ефективне її споживання. Для цього достатньо провести енергетичний аудит та дотримуватися рекомендацій після його завершення.

Важливим аспектом є також впровадження систем якості ISO, що дозволяють підвищити ефективність використання ресурсів. Крім того, бізнес може отримати значні переваги від об’єднання у мікромережі та балансування власною генерацією. Це дозволяє оптимізувати споживання енергії та знизити загальні витрати, забезпечуючи стабільність і стійкість бізнесу в умовах ринкових змін.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen