10 порад при виборі складу

Пошук відповідного складу в багатьох відношеннях визначає швидкість і ефективність вашого ланцюга поставок. Деякі конкретні характеристики, такі як розташування та планування складу, не підлягають обговоренню і повинні відповідати вашому бізнесу.

У статті наведені важливі фактори, які слід враховувати при виборі складу. Ознайомтеся з нашими 10 порадами щодо вибору відповідного складу.

1. Місцезнаходження складу

Місцезнаходження є ключовим фактором при виборі складу. Ви повинні переконатися, що складський бізнес знаходиться достатньо близько до ваших клієнтів, щоб забезпечити своєчасні та економічно ефективні поставки.

Перш ніж вибирати склад, перевірте вартість транспортування зі складу до найбільш розповсюджених кінцевих пунктів призначення замовлень ваших клієнтів. Розташування складу в правильному місці дозволить вам виправдати (і перевершити!) очікування ваших клієнтів, оскільки ви зможете доставляти їхні замовлення протягом годин або днів.

Місцезнаходження складу матиме значення незалежно від того, яким типом бізнесу в галузі електронної комерції ви займаєтеся. Незалежно від того, чи є ви регіональним роздрібним торговцем, національним постачальником чи міжнародним конгломератом, наявність складів у потрібних місцях для доступу до вашої клієнтської бази зменшує витрати і терміни доставки.

2. Доступ до складських приміщень

Ви також повинні враховувати, наскільки легко можна отримати доступ до складу. Це зменшує ймовірність затримки ваших замовлень через те, що вони не можуть виїхати зі складу. Вибираючи склад, переконайтеся, що він відповідає конкретним умовам, необхідним для вашого товару.

Наприклад, якщо ви активно займаєтеся імпортом та експортом, вибір складу поруч із великим портом є великим плюсом, оскільки там буде інфраструктура, необхідна для вашого бізнесу. Оцінюючи легкість доступу до обраного вами складу, враховуйте наступне:

  • Доступ до громадського транспорту
  • Дорожні умови та безпеку
  • Характер руху
  • Правильні дорожні знаки
  • Приєднання до автострад

Вибір місця складу з перевантаженими дорогами, поганими знаками та шосе без виїздів може призвести до надмірних витрат пального, втрати часу та збільшення кількості аварій. Втрата часу може призвести до збільшення вартості доставки і затримки поставок, що негативно впливає на співпрацю між постачальниками та клієнтами.

3. Можливості складу

Складські приміщення з різноманітними можливостями надають кращі складські послуги порівняно зі складами з базовим плануванням. Вибір складу, який пропонує інтегровані рішення, гарантує ефективне, безперервне зберігання та розподіл. Використання складів із широким спектром послуг гарантує надійне обслуговування та ефективну мережу ланцюга поставок.

4. Досвід складського бізнесу

Найкращий спосіб визначити досвід складського бізнесу – перевірити терміни його роботи. Визначення того, коли був заснований склад, дозволяє краще зрозуміти його вік і здатність витримати випробування часом. Ви повинні порівняти вік об’єкта з його здатністю справлятися з технологічними досягненнями, які дозволяють ефективно виконувати складські процеси.

Вам також слід встановити, чи є у складу досвід роботи з продукцією з вашої конкретної галузі. Наприклад, якщо ви маєте справу з продуктами харчування, пошук складу з досвідом роботи з продуктами харчування гарантує, що він буде відповідати строгим стандартам зберігання продуктів.

5. Професіоналізм складських працівників

Працівники відіграють вирішальну роль у обробці та зберіганні товарів на складі. Таким чином, професіоналізм працівників повинен бути одним з ключових факторів, які слід враховувати при виборі складу. Наявність надійного та досвідченого персоналу на складі є додатковою перевагою. Одним з ключових моментів, які слід перевірити, є наявність у працівників необхідних навичок обробки спеціальних продуктів.

Також порівняйте розмір складського приміщення та кількість співробітників. Виходячи з цього, ви зможете визначити, чи підходить склад для обробки вашої продукції з тією увагою, яку вона заслуговує. В ідеалі вам потрібно мати хороше співвідношення кількості співробітників та обсягу роботи, щоб було достатньо персоналу для обробки тих товарів, з якими працює склад.

6. Членство в асоціації

Перш ніж скористатися послугами складу, перевірте, чи є об’єкт активним членом існуючих асоціацій, таких як Міжнародна асоціація складської логістики. Склади з такими філіалами забезпечують додатковий рівень довіри до своїх послуг. Це також свідчить про готовність та прагнення складу надавати послуги відповідно до стандартів складського зберігання асоціації.

7. Технологічність складу

Розвиток технологій призвів до поліпшення надання послуг у всіх секторах, включаючи зберігання. У цьому випадку запитайте про систему управління складом. Підтвердіть, чи можуть системи обробки та ланцюжка постачання компанії бути інтегрованими з судноплавством та іншими важливими службами.

Склади, що використовують передові технології, такі як дрони, системи візуального відбору та електронний обмін даними, в наші дні краще забезпечують безперервну роботу. Впровадження передових технологій у складському господарстві має вирішальне значення для забезпечення безперервної діяльності.

8. Додаткові послуги

Більшість складів надають базові послуги зі зберігання та доставки. Проте можливо, вам буде вигідніше вибрати склад, що надає додаткові послуги. Якщо ваші складські операції можуть включати упаковку, маркування, відправку, контроль якості та зворотну логістику, це заощадить вам багато часу та грошей.

9. Профіль клієнта

Також слід враховувати профіль клієнта складу. Якщо склад використовується для надання послуг зберігання для невеликих компаній з простими вимогами до зберігання, ймовірно, він не зможе вдовольнити розширені потреби більших компаній. Аналогічно, якщо на складі зберігаються товари відомих брендів, а ви є середнього розміру компанією, переконайтеся, що ви не платите за непотрібні послуги і що вони надають вам такий же сервіс, як і великим компаніям.

10. Супутні ризики

Після того, як ви укладете угоду з постачальником складських послуг, ризики з обробки, зберігання та доставки продукції переходять на склад. Таким чином, вони повинні знати про ризики, пов’язані з такими обов’язками, мати процедури безпеки та плани компенсації. Це вимагає, щоб постачальник складського бізнесу мав страхове покриття, яке покриває такі обов’язки.

Підсумок вибору складу

Вибір надійного складу для зберігання вашої продукції може виявитися досить складним та заплутаним завданням. У кожного підприємця в сфері електронної комерції будуть власні потреби в складському зберіганні, які повинні бути задоволені за допомогою складу, який він у кінцевому підсумку обере.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen