Автоматизація скорочує нестачу робочої сили та прищеплює культуру безпеки

Автоматизація логістики не тільки вирішує проблему нестачі робочої сили на складах і в розподільних центрах, але й допомагає розвивати культуру безпеки та інновацій.

Більшість традиційних складів вимагають, щоб співробітники вручну піднімали та переносили ящики з товарами, які часто бувають важкими. Повторювані скручування, повороти і тяги піддають персонал складу постійному ризику отримання травм, що потенційно призводить до довгострокової фізичної шкоди. Особливо в часи нестачі робочої сили ручне виконання замовлень призводить до того, що персоналу складу доводиться працювати старанніше та швидше, що збільшує ризик отримання травм на робочому місці. Усуваючи ці ергономічні небезпеки, автоматизація знаменує собою перехід від традиційного, фізично складного складу до більш сучасних об’єктів, які виконують операції краще, швидше і безпечніше.

Здорове робоче місце — продуктивна робоча сила

Ергономіка — це не просто модне слово. Благополуччя і безпека співробітників є одними з головних причин рішення автоматизувати розподільні центри, нарівні з більшою надійністю в дистрибуції. Більш безпечне робоче місце приводить до більш здорових працівників, зниження витрат на травми, зниження стресу та підвищення утримання співробітників.

Коробки, які обробляються вручну, часто бувають важкими. Наприклад, у сфері дистрибуції продуктів харчування працівники можуть піднімати коробки з фруктами та овочами вагою понад 25 кг.

Вантажівки часто завантажуються на висоту до двох метрів, і піднімати важкі коробки з такої висоти дуже важко для людського організму. Не кажучи вже про можливі проблеми з безпекою.

Окрім ергономічних проблем, нестача персоналу збільшує операційний тиск, який переслідує ручну дистрибуцію. Інвестиції в безпеку на робочому місці життєво важливі для забезпечення благополуччя працівників і збереження конкурентоспроможності. Робочий час, втрачений через травми, яких можна було б уникнути, знижує продуктивність та ефективність роботи складу.

Автоматизація підвищує ефективність і безпеку операцій

Автоматизація створює більш безпечне робоче місце, забираючи у працівників високоризикові завдання. Також дає можливість консолідувати весь розподільний центр завдяки системній інтеграції. Від конвеєрів і автоматизованих керованих транспортних засобів (AGV) до автоматизованих систем зберігання та пошуку (AS/RS) і рішень для підбору замовлень. Робототехніка і машини можуть полегшити складну задачу виконання замовлень. Ці автоматизовані рішення можуть забезпечити швидке та точне переміщення товарів — від отримання через зберігання, поповнення та підбір до пакування та відправки — оптимізуючи матеріальний потік від початку до кінця.

Завдяки автоматизації склади і розподільні центри можуть усунути ризики травматизму, мінімізувати напругу співробітників через відсутність на роботі і забезпечити більшу задоволеність роботою. Крім того, робоче місце, де профілактика травматизму є головною метою, допомагає задати тон прихильності компанії безпеці. Позитивна культура безпеки впливає на моральний дух працівників і перетворює їх на прихильників безпеки, безпосередньо впливаючи на продуктивність і утримання співробітників.

Автоматизація збільшує для співробітників посади, пов’язані з технологіями

Завдяки автоматизації завдання для співробітників переходять від повторюваного фізичного навантаження до більш складної роботи з точки зору контролю операцій і аналізу даних про продуктивність. Сучасні претенденти більше тяжіють до кар’єр, де вони можуть застосувати деякі технологічні навички, насолоджуючись безпечною робочою атмосферою.

Ризики безпеки часто роблять кар’єру в сфері складування і дистрибуції менш привабливою для претендентів і створюють труднощі в утриманні співробітників. Автоматизація може полегшити фізичне навантаження на працівників і підняти їх на нові, технічні та керівні посади. Автоматизовані системи не тільки заповнюють операційні прогалини, що виникли через повсюдну нестачу робочої сили, але й захищають поточних співробітників, надаючи їм більш задовольняючі, технологічні посади. Таким чином, автоматизація може забезпечити радикальне покращення ергономічних умов і перспектив розподільних центрів.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen