Настав час встановити сонячні панелі на даху вашого складу?

Зростаючі витрати на електроенергію впливають на бізнес, і навряд чи станеться якесь помітне полегшення. Деякі заходи з енергозбереження можуть допомогти вам зменшити витрати, але якщо ціни продовжать зростати, прибуток скоротиться. Чи настав час задуматися про сонячне рішення та встановити сонячні панелі?

Де встановлювати сонячні панелі на складах?

Рішення в галузі сонячної енергії для складів стають дедалі привабливішими та доступнішими в сучасних економічних умовах. До недавнього часу зростання в цьому секторі було повільним через різні фактори. Там, де встановлені панелі, вони зазвичай займають від 10% до 25% доступного простору. Питання головним чином стосувалося вартості та фінансування, але ціни падають і відкриваються нові інвестиційні можливості.

Якщо третина всіх складів буде використовувати сонячну генерацію на своїх дахах, вони зможуть подвоїти сонячну потужність, а також забезпечити всю потребу в електроенергії до 2030 року. Є потенційні переваги встановлення сонячних фотоелектричних (PV) систем на дахах складів.

Переваги сонячної енергії

Аргументи на користь сонячної енергії стають дедалі переконливішими. Зменшення рахунків за електроенергію в майбутньому є головною перевагою, але є й інші:

1. Енергетична безпека та гнучкість. Електроенергію можна зберігати в батареях для подальшого використання, резервувати на випадок відключення електроенергії або продавати іншим користувачам.

2. Більш точне складання бюджету, оскільки витрати на сонячну енергію не залежать від зростання цін, пов’язаного з ринком.

3. Низькі витрати. Термін служби фотоелектричних панелей становить понад 25 років.

4. Енергія виробляється у світлий час доби, коли тарифи на електроенергію вищі.

5. Підтримка цілей сталого розвитку. Сонячна енергія робить великий внесок у зменшення викидів парникових газів за рахунок меншого використання палива. Це сприяє досягненню цілей ESG вашої організації.

6. Площа даху, яка не використовується даремно, може бути монетизована.

7. Сонячна енергія сприятиме збільшенню кількості електромобілів на складі.

Недоліки, які мають сонячні панелі на складах

Фінансування сонячних енергосистем та вартість обладнання і його встановлення були основними недоліками, але це змінюється. Термін окупності сонячної установки становить від 3 до 5 років. Це не підходить для орендаря з коротким терміном оренди. Сезонні коливання в потребах в електроенергії повинні бути враховані. Це можна частково компенсувати продажем надлишкової електроенергії в сонячні місяці та використанням коштів для купівлі необхідної електроенергії в погану погоду.

Скільки коштує встановити сонячні панелі на даху?

Витрати складаються з обладнання, монтажу та робіт зі встановлення і включають:

  • Постачання та монтаж фотоелектричних сонячних панелей
  • Постачання акумуляторів та інверторів
  • Прокладка кабелю
  • Випробування та сертифікація установки
  • Витрати на фінансування та страхування
  • Адміністративні витрати, включаючи реєстрацію

Що слід враховувати при виборі сонячного рішення для вашого складу?

1. Ваш проєкт даху. Деякі дахи підходять більше, ніж інші. Переважно південна сторона. Вага також має значення, в пріоритеті плоскі або пластикові дахи.

2. Ваша потреба в потужності. Більша частина електроенергії, що використовується на складах, витрачається на освітлення, опалення, охолодження та живлення легкових автомобілів. Сонячна енергія може забезпечити значну частину ваших потреб. Надлишок виробленої енергії можна зберігати в батареях для використання в інший час або продавати в мережу.

Етапи підготовки до встановлення сонячних панелей на дах складу

Сонячна індустрія виросла та включає більше продуктів, гравців і варіантів фінансування. Стає дедалі важче знайти найкраще рішення для вас. Ось поради як підготуватися:

1. Розрахуйте споживання енергії за один рік на основі ваших рахунків.

2. Визначте, чи підходить ваш дах для встановлення сонячних батарей.

3. Зверніться до місцевих органів влади, щоб переконатися, що вам не потрібно дозволу на будівництво.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen