Безпека на складі підвищується завдяки технологіям

«Культура їсть стратегію на сніданок» — одна з відомих цитат у бізнесі. Іноді її приписують Пітеру Друкеру, але ніхто не впевнений, чи дійсно вона належить йому, проте ми все одно розуміємо її зміст. Ми можемо планувати зміни, але якщо не змінимо мислення та поведінку людей на робочому місці, зрештою нічого не зміниться.

Безпека — це сфера, де цей вислів абсолютно застосовний. Спирання на тиск з боку колег, заохочення працівників повідомляти про небезпечні методи роботи та послідовне дотримання правил призводять до формування хороших звичок у сфері безпеки та зменшення кількості нещасних випадків на складах.

Безпека на складах сьогодні вища, ніж будь-коли раніше

Насправді сьогодні склади стали безпечнішим робочим середовищем, ніж будь-коли раніше, особливо завдяки ширшому використанню автоматизації та роботів, які замінюють деякі з найбільш небезпечних видів діяльності, тоді як моніторинг даних виявляє сліпі зони, об’єктивно повідомляючи, коли щось іде не так або, принаймні, відхиляється від стандартних очікувань.

Наприклад, LiDAR (Light Detection and Ranging) — це дистанційна технологія, яка використовує лазерні промені для вимірювання точних відстаней та рухів у середовищі в режимі реального часу. Це дає MHE (Materials Handling Equipment), наприклад AGV (Automated Guided Vehicles), еквівалент «зору робота» для точного виявлення об’єктів та безпечної навігації по складах, оптимізуючи маршрути без ризику зіткнень. У міру розвитку цієї технології LiDAR стає дедалі економічно ефективнішим і більш доступним.

Склади стають більшими, вони розширюються, щоб вміщувати дедалі ширший спектр діяльності. Стелажні системи адаптуються відповідним чином, стаючи вищими та представляючи ще один потенційний ризик для безпеки. І тут технологія знову підвищує безпеку за допомогою «розумних» бар’єрів. Вони не тільки фізично захищають стелажі від ударів, а й забезпечують цілодобовий моніторинг та аналіз даних.

Попередження про зіткнення, автоматична реєстрація інцидентів, керовані перевірки стелажів допомагають операторам складів уникати повторюваних пошкоджень і навіть обвалення стелажів. Видимість інцидентів дозволяє краще планувати технічне обслуговування, скорочувати час простою і витрати на технічне обслуговування, а також підвищувати безпеку.

Добробут працівників на складах

Добробут працівників також захищається складськими технологіями. Носимі пристрої, такі як екзоскелети, допомагають підвищити ефективність і забезпечити безпеку людей, знижуючи ризик отримання травм. Завдяки додатковому впровадженню силового екзокостюма робітники можуть працювати з громіздкими, важкими вантажами та виконувати часті підйоми і переміщення більш безпечно. Вони зручні й дійсно мають сенс при розвантаженні великих мішків з чайним листям або кавовими зернами з транспортних контейнерів.

Але технології можуть дати нам лише певну перевагу. Ми все ще покладаємось на людей на робочому місці, тому формування культури обізнаності щодо безпеки серед робочої сили має основоположне значення.

Окрім впровадження чітких звичок безпеки та обов’язкового навчання, як ми можемо внести постійні зміни в поведінку людей?

Дослідження показують, що для забезпечення дотримання правил безпеки потрібне поєднання тиску з боку колег та послідовного примусу. Безпека на складі підвищується та підтримується технологіями. Але успіх також полягає в заохоченні хороших практик і створенні культури, де хороші звички безпеки стають нормою.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen