Інтеграція процесу завантаження

Попри визнання необхідності автоматизації завантаження на завершальному етапі, багато виробників ще не розкрили весь її потенціал. Організаційна роз’єднаність — як всередині компанії, так і у партнерстві з постачальниками логістичних послуг (3PL) — може завадити автоматизації важливих міжфункціональних процесів, таких як завантаження та розвантаження причепів. Завдання полягає у створенні безперебійної роботи, яка максимізує віддачу від інвестицій у технології, використовуючи при цьому цінний (і дефіцитний) спеціалізований досвід співробітників. Компанії можуть подолати роз’єднаність у зоні завантаження, «зберігаючи свої козирі у правильних місцях».

Автоматизація на заводах більше не є футуристичною концепцією. Автоматизація таких процесів, як збір, пакування та обробка сировини, продемонструвала значне підвищення ефективності та точності, чого компанії тепер прагнуть досягти на кожному етапі свого ланцюга постачання як частини єдиного безперервного робочого процесу. Завершальна лінія не є винятком. Автоматизація процесів завершальної лінії забезпечує ефективну та економічну доставку готової продукції у канали дистрибуції. Проте один важливий етап часто ігнорується — процес завантаження.

Ефективне завантаження та розвантаження товарів із причепів може забезпечити швидше, безпечніше і надійніше транспортування між заводами та складами або розподільчими центрами. Хоча існує низка рішень для завантаження, що дозволяють завершити автоматизацію кінцевого етапу, багатьом компаніям ще належить їх впровадити. Зони завантаження є точкою зустрічі виробництва, складу та транспортування. Більший акцент на міжфункціональній співпраці допоможе компаніям та їхнім працівникам виявити та максимально використовувати переваги автоматизації ланцюга постачання.

Повна автоматизація завантаження

Однією з основних причин автоматизації ланцюга постачання є досягнення більш узгодженої роботи. Склад повинен бути підключений до заводу, і ця інтегрована система має охоплювати безперебійне завантаження продукції на причепи. Для цього потрібна не лише фізична автоматизація, а й цифровізація всього заводу і складу для забезпечення всебічного моніторингу. Поширення автоматизації на процес завантаження є невід’ємною частиною цього, оскільки це точка дотику між заводом, причепом і складом.

Впровадження автоматизації у процес завантаження та/або розвантаження значно скорочує час завантаження, що дозволяє прискорити оборот і збільшити пропускну здатність. Автоматизовані системи завантаження зводять до мінімуму людські помилки, гарантуючи правильне та ефективне завантаження продукції, одночасно підвищуючи загальну безпеку на робочому місці, що може призвести до значної економії коштів і ресурсів.

Проте реалізація цих переваг потребує співпраці багатьох функцій для впровадження спільних процесів і технологій. Наприклад, виробничі та складські команди повинні працювати разом, щоб інтегрувати автоматизовані рішення по всьому ланцюгу постачання. Компанія підриває переваги автоматизованого заводу, якщо для ручного завантаження продукції на причепи все ще потрібен парк навантажувачів. Проблема в тому, що створення міжфункціональних команд може стикнутися з опором, закріплюючи усталені бар’єри, які можуть перешкоджати зростанню.

Подолання роз’єднаності

Міжфункціональна співпраця може бути важкодосяжною з кількох причин. Якщо нею не керувати належним чином, обмін знаннями між командами може призвести до негативного досвіду, наприклад, до повільного прийняття рішень, що відлякає подальші обговорення. Знання є цінним активом для працівників. Можуть виникнути побоювання щодо розмивання досвіду або перерозподілу талантів із областей, де вони найефективніші. Проте тісніша співпраця між функціями не означає зменшення експертності. Працюючи разом над автоматизацією робочих процесів між функціями, команди повинні мати можливість зосередити більше уваги на своїх власних функціях та спеціалізаціях.

Зовнішня роз’єднаність між виробниками та їхніми 3PL-постачальниками може ще більше ускладнити ситуацію. Партнерства з 3PL мають вирішальне значення для підтримки успішних кінцевих процесів. Однак виробники часто не наважуються пропонувати альтернативні рішення своїм 3PL-партнерам, оскільки не володіють парком причепів. 3PL-постачальники готові інвестувати у своїх довгострокових партнерів, оскільки це призведе до підвищення ефективності для обох сторін, навіть якщо це означає зміну парку причепів.

Оскільки компанії прагнуть скоротити витрати та мінімізувати свої викиди вуглецю, потреба у взаємозв’язку між усіма логістичними компаніями зростатиме. Робота зі спеціалістами 3PL, які можуть допомогти компаніям застосовувати правильні технології для об’єднання ресурсів, наприклад, якщо дві компанії здійснюють один і той самий рейс або якщо один причеп заповнений лише наполовину, може підвищити ефективність і стійкість у кількох операціях ланцюга постачання.

Загальна мета автоматизації завантаження

Автоматизований процес завантаження — це більше, ніж підвищення ефективності та навіть окупність інвестицій. Для багатьох компаній це просто забезпечення можливості якнайшвидшого відправлення великих обсягів продукції із заводу. Заводи часто працюють у старих будівлях, деякі з яких використовувалися століттями. З часом виробничі потреби на цих об’єктах значно зросли. Якщо п’ятдесят років тому завод міг виробляти 30 піддонів на годину, то тепер той самий завод повинен обробляти 200 піддонів. Таке збільшення продуктивності стало можливим лише завдяки автоматизації.

З огляду на постійну нестачу робочої сили та навичок по всьому ланцюгу постачання, автоматизовані процеси можуть допомогти працівникам отримати необхідну підтримку для процвітання та зростання. Завдяки автоматизованому завантаженню заводи можуть звільнити більше місця, скоротивши потребу у великогабаритному обладнанні, такому як навантажувачі, та працюючи з меншою кількістю персоналу. Більш ефективний процес скорочує кількість вантажівок, необхідних для виконання рейсів або постачання на склади клієнтів, а також час очікування вантажівок на об’єкті.

Висновок

Повна автоматизація, яка включає процес завантаження та/або розвантаження, забезпечує підвищену ефективність, економію коштів і простору, підвищену безпеку, масштабованість та багато іншого. Однак досягнення цих переваг вимагає подолання структурної роз’єднаності. Компанії та їхні співробітники можуть розкрити всі переваги повністю автоматизованого ланцюга постачання, заохочуючи міжфункціональну співпрацю, яка охоплює завод, склад і дистрибуцію, включаючи партнерства з 3PL.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen