Міфи про складський аутсорсинг

Спілкуючись з різними клієнтами, я для себе виділив, основні міфи про складський аутсорсинг, які потребують розкриття та відкидання. Давайте разом з менеджером з продажу компанії “Хаскі МенеджментВладиславом Шелепало розглянемо деякі з найпоширеніших міфів, які траплялись у його практиці, та розкриємо правду.

Міф 1: Персонал постійно змінюється та не зацікавлений у результаті

Один із найпоширеніших міфів про складський аутсорсинг – це твердження, що персонал, наданий аутсорсинговою компанією, постійно змінюється та зовсім не зацікавлений у результаті. Насправді, це далеко від правди. Ми як компанія, яка спеціалізуються на складському аутсорсингу, надаємо своїм клієнтам максимально зацікавлений персонал, який добре орієнтується в специфіці та процесах, так як має досвід роботи, зазвичай на різних складах наших клієнтів.


Якщо, з об’єктивних причин, людина не влаштовує наших клієнтів, ми безкоштовно її замінюємо.
Коли ми укомплектували бригаду, яка буде ходити на конкретний об’єкт до клієнта, люди будуть виконувати роботи на цьому об’єкті, рівно стільки, скільки буде у цьому потреба, і ми не будемо їх переводити на інші об’єкти, що в результаті забезпечує стабільність та професіоналізм у роботі.

Міф 2: Аутсорсинг – це дорого

Ще одним поширеним міфом є думка про те, що складський аутсорсинг – це дорога послуга. Однак з досвіду скажу, що вартість аутсорсингу зазвичай не перевищує витрат на утримання власного персоналу в штаті, при офіційному оформленні працівників. Крім того, важливо враховувати економічні переваги, що виникають від оптимізації ресурсів, підвищення продуктивності та зменшення ризиків, пов’язаних з управлінням цим персоналом, так як ми несемо повну матеріальну відповідальність за кожну людину, яку залучаємо до виконання робіт, на об’єкт до наших клієнтів.

Міф 3: Аутсорсинг – конкурент для HR-а компанії

Часто чую твердження, що складський аутсорсинг стає конкурентом для HR-а компанії, і якщо, власник залучить аутсорсинг, то HR-у не буде, що робити. Проте насправді ситуація зовсім інша. Аутсорсинг не тільки не конкурує з HR-ом компанії, але й доповнює їхню діяльність. Ми підстраховуємо бізнес від ризиків, пов’язаних з пошуком та утриманням персоналу для складських потреб, коли власними силами, не вдається повністю покрити потребу у персоналі. Таким чином, HR може сконцентруватися на закритті постійних вакансій, або ж знайти ефективніших, професійніших людей на вже існуючі, що дозволить забезпечити оптимальну роботу команди та розвиток персоналу.

Міф 4: Краще наймати сезонний персонал у штат, ніж звертатися до аутсорсингу

Також зіштовхуюсь з міфом, що наймання сезонного персоналу у штат компанії – це кращий варіант, ніж звертатися до аутсорсингових послуг. Проте цей підхід може призвести до багатьох непередбачуваних складнощів. По-перше, це створює значне навантаження на внутрішні відділи, зокрема на HR. Необхідно провести процес найму, навчання та управління цим персоналом, що може вимагати значних зусиль та ресурсів.

Однак, ще більшою проблемою стає питання про подальшу долю цього персоналу після завершення сезону. Коли сезонна потреба в них втрачає актуальність, компанія стикається з проблемою щодо подальшого зайняття цих працівників або їх звільнення. Інколи виникає ситуація, що по завершенню сезону, до прикладу вантажник, стає різноробочим, прибирає територію і тд, так як роботи для такої кількості людей по завершенню сезону просто немає. Це може викликати додаткові витрати та адміністративні труднощі для бізнесу.

Навпаки, вибір складського аутсорсингу дозволяє уникнути цих проблем. Після завершення сезону компанія може просто припинити співпрацю з аутсорсинговою компанією, не стикаючись з необхідністю звільнення або подальшого зайняття персоналу. Такий підхід забезпечує більшу гнучкість для бізнесу, дозволяючи ефективно управляти потребами в робочій силі.

Підсумок

Складський аутсорсинг – це стратегічне рішення, яке дозволяє компаніям зосередитися на своїх основних компетенціях, підвищити ефективність та знизити витрати. Розкривши міфи, пов’язані з складським аутсорсингом, кожен бізнес може зробити для себе обгрунтований вибір.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen