Методи утримання та мотивації персоналу під час війни

На сьогодні важливим питанням є залучення та утримання працівників на робочому місці. Дефіцит кадрів – суттєва проблема для багатьох підприємств в Україні. Менеджер по роботі з персоналом компанії Хаскі МенеджментХристина Нагірська розповіла, які методи мотивації співробітників використовують наші менеджери для пошуку та залучення кваліфікованих працівників, їх навчання та подальшого утримання.

1. Умови роботи персоналу

Наша компанія пропонує своїм працівникам умови праці, які найбільше відповідають їх потребам. Так, кожен менеджер запрошуючи на роботу пропонує різні варіанти праці по локації, графіку та рівню заробітної плати. Ми пропонуємо часто гнучкий графік роботи, з можливість обирати тільки денні або тільки нічні зміни. Також на багатьох об’єктах організовуємо довіз працівників на роботу, що знаходиться за містом. Тобто, нашим працівникам не потрібно переживати за проходження блок-постів. Та для додаткової мотивації на наших об’єктах також є безкоштовні обіди для співробітників).

2. Відносини персоналу з керівництвом

Цей фактор визначає якість взаємодії між працівниками та керівником. Співробітники цінують, коли чітка і планомірна робота з перевіркою певних контрольних точок. Особливо нові працівники мають з першої зміни розуміти свою ціль на робочому місці та свою важливість. Тому на кожного працівника є персональний менеджер, який робить максимально комфортним його перебування на робочому місці. Надає робочу форму та свою підтримку 24/7.

3. Відносини персоналу з колегами

Також на кожному об’єкті є бригадири, які максимально залучають працівника в робочий процес, навчають та обов’язково слідкують за настроєм новачка в перший робочий день. Робота всередині компанії залежить від того, як налагоджено комунікацію між усіма співробітниками. Чим краща взаємодія і допомога один одному у вирішенні робочих завдань, тим вища залученість співробітників і вища продуктивність усієї компанії. Тому бригадири Хаскі також проходять регулярні навчання по комунікації з працівниками, підвищують свої професійні якості та покращують навички в управлінні персоналом.

4. Навчання персоналу

Правильне навчання може посилити співробітника, допомогти йому набути або вдосконалити навички, завдяки яким він буде легко та швидко справлятись з робочими завданнями. Крім навчання бригадирів ми також надаємо можливість нашим працівникам здобувати нові навики в роботі,  наприклад користування тзд сканером для роботи комплектувальником або навчання водія навантажувача.  

5. Кар’єра та розвиток

У нашій компанії абсолютно кожен працівник може піднятись по кар’єрним сходам, ставши бригадиром на своєму об’єкті, пройти навчання та звичайно отримувати мотивацію за свої досягнення.

6. Оплата праці

Великим плюсом в Хаскі є виплата заробітної плати кожного тижня, так наші працівники більш вмотивовані до роботи і тому мають бажання якомога швидше приступити до роботи. Також завдяки нашому застосунку «Хаскі», кожен працівник має можливість бачити свої відпрацьовані зміни та суму нарахувань, що дає максимально прозору та зрозумілу інформацію по нарахуваннях.

7. Довіра

Довіра наших працівників залежить від виконання нами зобов’язань та домовленостей. Тут великим показником буде залученість кандидатів через наших працівників по «сарафану». Кожного тижня наші працівники пропонують Хаскі своїм знайомим, адже довіряють нам. І також по нашій програмі “приведи друга” вони мають приємний бонус (500 грн за першу відпрацьовану зміну).

8. Мотивація персоналу

Додатковою мотивацією для наших працівників також є подарунки від компанії до дня народження,  а також наша бонусна система, де ми отримуємо додаткові % до зарплати, в залежності від відпрацьованих змін.

Читайте також


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen