Розумні залізничні перевезення: 3 ключові напрямки підвищення ефективності

Оскільки відправники очікують підвищення ефективності перевезення, надійності доставки та зекономлення витрат, то оптимізація залізничних операцій має вирішальне значення. Без правильної стратегії управління, відправники зазнаватимуть збитків на сотні тисяч доларів у вигляді комісій, пропущених поставок, зупинок виробництва.

Існує три можливості оптимізації залізничних перевезень, які часто недооцінюються: видимість вхідних порожніх потягів, розрахунковий час прибуття (ETA) та аналітика циклів/зупинок.

Видимість перевезення вхідних порожніх поїздів

Оскільки ланцюги поставок стають більш компактними, а компанії намагаються більш ефективно керувати своєю командою. Тому точна інформація про прибуття порожніх вагонів стає критично важливою для залізничних відправників. Спостереження за прибуваючими порожніми вагонами дозволяє відправникам точно планувати обсяги виробництва, розплановувати роботу своєї команди для управління завантаженням і ефективно керувати наявними вагонами та запасами продукції.

Так чому ж так важко досягти видимості вхідного порожнього простору? На залізницях діють різні практики щодо повідомлень про доставку вагонів. Незалежно від того, ви відстежуєте за допомогою системи управління транспортом (TMS) або отримуєте дані про події безпосередньо від управлінця даними про рух залізничної галузі. Галузеві методи конфіденційності даних (безпека між сторонами та накладні) заважають відстеженню залізничних вагонів сторонами, які не беруть участь у системі управління транспортом (TMS). Ви повинні бути внесені в галузеві системи як власник, відправник чи інша особа, яка має відношення до відстеження.

Іноді проблема полягає не в вказівці відповідної сторони в галузевих системах, а в написанні назви вашої компанії. Креативне написання назви компанії час від часу з’являється в накладних, внаслідок чого більшість платформ видимості не можуть визначити, що автомобілі в накладній насправді є вашими автомобілями.

Отримання інформації про прибуваючі порожні вагони вимагає глибокого розуміння роботи залізниць та базових систем, які підтримують ці операції, але має вирішальне значення для зменшення неефективності.

Розрахунковий час прибуття

Не має значення, що ви відправляєте, куди воно направляється або як воно туди дістанеться, якщо ви не знаєте, коли воно прибуде. Це точка даних, яку історично кожен з усіх сил намагається зрозуміти правильно.

На розрахунковий час прибуття можуть впливати безліч факторів: дні обслуговування, різниці в типах поїздів, погода та багато іншого. Це означає, що якщо ваша платформа видимості просто враховує середній час, пройдений між пунктом відправлення і пунктом призначення з попередніх поїздок, скоріше за все, це частіше неправильно, ніж правильно.

Неточні розрахункові строки перевезення можуть призвести до пропущених поставок, витрат на зберігання та проблем у ланцюгу постачання. У кінцевому підсумку, створення більш точного розрахункового часу прибуття зводиться до розуміння, які сценарії можуть вплинути на доставку і коли це відбудеться.

Це одне з найбільш перспективних напрямків штучного інтелекту (ШІ) в залізничному транспорті. Штучний інтелект може вивчати величезні набори даних будь-якого масштабу. Аналізуючи мільйони залізничних поїздок, ШІ може використовувати як історичні дані, так і події в режимі реального часу для більш точного операційного прогнозування майбутніх подій, також відомого як розрахунковий час прибуття.

Штучний інтелект може передбачити, як зміна маршруту або поїзд, що рухається вдвічі швидше, ніж зазвичай, вплине на розрахунковий час прибуття. Це надає командам час на реагування на зміни і планувати бригади, транспорт та багато іншого.

Окрім використання штучного інтелекту, дані в режимі реального часу мають вирішальне значення. Для повідомлення про переміщення в галузі зазвичай потрібно 5-15 хвилин, а при плануванні бригад кожна хвилина має вагоме значення.

Ключові звіти про продуктивність перевезення

При доставці залізничним шляхом дуже важливо оцінити продуктивність. Знаєте, скільки в середньому триває ваша поїздка? Як довго ваші автомобілі перебувають в пунктах відправлення та призначення? Як загалом працюють ваші клієнтські лінії?

Звіти про час циклу мають вирішальне значення для відправників, які хочуть оцінити продуктивність, вказуючи:

  • Більша або менша затримка в часі порівняно з середнім?
  • Більший або менший час в дорозі порівняно з середнім для цієї поїздки?
  • Більший час перебування в одному місці, ніж в іншому?

Порівнюючи ваші місця між собою або з середнім значенням для кожного місця, ви можете виявити проблемні місця та аномальні цикли. Якщо ви не впевнені, чи відповідає продуктивність вашої поїздки стандартам або вам потрібно встановити базовий рівень, то саме час створити звіт про час циклу.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen