Чи варто віддавати свій склад на аутсорсинг? 7 думок на цей рахунок

Майже всі бізнеси залежать від ланцюга постачання. У свою чергу, ланцюги постачання залежать від складських операцій. В результаті, для ведення ефективного бізнесу часто потрібен вибір оптимальної стратегії управління складом.

Одним із найбільш затребуваних варіантів є аутсорсинг складських операцій. Фактично це друга за популярністю після перевезень послуга, яку віддають стороннім компаніям.

Чи підходить вашій компанії складський аутсорсинг? Ось сім аргументів для роздумів.

склад, аутсорсинг складу

Переваги аутсорсингу

  • 1. Економія витрат

Найбільш привабливою перевагою складського аутсорсингу є потенційна економія. Управління складом є витратною справою, яку не кожен бізнес може собі дозволити. Аутсорсинг операцій постачальнику 3PL може допомогти зменшити ці витрати.

Хоча організація повинна буде платити стороннім компаніям, більше не потрібно нести відповідальність за оренду майна, витрати на техніку та оплату праці. Це може звільнити значну суму капіталу.

Багато 3PL також надають додаткові послуги, які допомагають знизити витрати. Складання, упаковка, перевірка та багато іншого, поєднуючи кілька факторів в одну статтю витрат. Це може допомогти оптимізувати та спростити бюджети, надаючи компаніям більше фінансової свободи.

  • 2. Масштабованість

Ще однією перевагою аутсорсингу складів є спрощення масштабування операцій.

Як показали останні роки, ланцюг постачання може бути непередбачуваним бізнесом, то збільшуючись, то зменшуючись у будь-який момент. Складські операції мають змінюватись разом із ринком.

Аутсорсинг полегшує ці зміни. Компанії можуть розширювати або зменшувати свої потужності у будь-який час і платити лише за ті послуги, які їм потрібні.

Ця масштабованість особливо важлива через швидке зростання електронної комерції. У 2020 році на онлайн-покупки припало 74%, що призвело до різкого зростання попиту на логістику. Це можна організувати за рахунок аутсорсингу, оскільки внутрішні операції можуть рости недостатньо швидко.

3. Оптимізація розташування

Аутсорсинг також дозволяє компаніям отримувати вигоду з ідеальних місць для своїх об’єктів.

У той час як свій склад прив’язує до певного місця, багато 3PL операторів мають великі централізовані склади поблизу крупних міст, портів та автомагістралей. З них можна вибрати будь-який зручний для вашої компанії.

Ця варіативність може допомогти зробити операції ланцюга постачання набагато ефективнішими. Компанії можуть бути далеко від своїх клієнтів, але централізований сторонній склад може бути ближче, що забезпечує швидку доставку.

  • 4. Доступ до експертного досвіду

Коли компанії використовують 3PL для керування своїми складами, вони також набувають досвіду цієї компанії.

Складське господарство – складний бізнес, який потребує високих компетенцій. Аутсорсинг пом’якшує цей можливий брак знань, надаючи доступ до лідерів галузі.

Експертність аутсорсера є другою найпоширенішою причиною, через яку компанії передають свої процеси стороннім операторам. Постачальники 3PL нададуть свій досвід, а зниження робочого навантаження дозволяє внутрішнім співробітникам компанії зосередитись на своїх сильних сторонах.

Не кожна компанія може бути експертом у галузі складського зберігання, але при аутсорсингу їм це не потрібно.

  • 5. Зниження ризику

Оскільки управління складом включає безліч складних процесів, воно пов’язане з порядним ризиком. Аутсорсинг перекладає відповідальність за ці ризики на себе, допомагаючи компаніям уникнути непотрібних ускладнень.

3PL відповідає за оренду будівлі, залучення капіталу для управління складом, найм робочої сили та багато іншого. Отже, вони беруть на себе будь-які ділові та юридичні ризики. Це залишає їх клієнтам набагато менше складнощів у керуванні ланцюгами постачання.

Аутсорсинг також означає, що підприємства уникають ризику перепадів попиту складські послуги. Наявність недостатньо чи надмірно завантаженого складу не є проблемою, якщо ви ним не володієте.

Потенційні недоліки

Як і багато інших стратегій, складський аутсорсинг підходить не для кожної компанії. Важливо проаналізувати переваги та потенційні ризики, щоб визначити, чи це правильне рішення для конкретної ситуації.

  • 1. Менше видимості та контролю

Аутсорсинг означає відмову від частини контролю. Оскільки компанія не буде володіти або керувати складами, вона не може приймати рішення про політику зайнятості, впровадження технологій та ряд інших факторів.

Так само відсторонення від складських операцій означає відсутність видимості. Надійні партнери 3PL, безумовно, відкрито розповідатимуть про свою практику. Але досягти видимості в режимі реального часу буде складно.

Компанії можуть пом’якшити проблеми, знайшовши надійного оператора 3PL. Тим не менш, навіть з перевіреним постачальником, який дає компаніям максимальний контроль, це не те саме, що управління операціями всередині компанії.

  • 2. Більш повільний час відгуку

Аутсорсинг може призвести до більш повільного реагування на збої в ланцюгу постачання. Якщо непередбачена обставина порушить роботу складу, 3PL повинні повідомити про це клієнтів, перш ніж реагувати. Навіть при миттєвому спілкуванні через месенджер це може уповільнити процес.

Потрібен час, щоб відповіді компаній досягли 3PL. Відсутність безпосередньої участі у ситуації також може утруднити її розуміння.

Знайдіть найкращу стратегію складського зберігання для ваших потреб

Чи є аутсорсинг складу найкращим курсом, залежить від конкретних потреб компанії. Але, як правило, це дає багато переваг, включаючи вирішення загальних проблем ланцюжка постачання.

Управління складом може бути складною справою, але підприємства мають більше можливостей, ніж вони думають. Аутсорсинг може допомогти багатьом компаніям максимально ефективно використати свої складські приміщення.

Компанія Хаскі завжди готові прийти до вас на допомогу, надавши висококваліфікований персонал на склади, поділитися своєю експертністю та позбавити вас ряду проблем 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen