Як ефективно опалювати склад взимку?

Ефективний контроль температури в ваших складських приміщеннях часто може бути проблемою, але опалення складів взимку може бути особливо важким завданням. Необхідно врахувати безліч факторів, включаючи розмір приміщення, комфорт ваших працівників і вразливість вашого інвентаря до коливань температури.

Не існує універсальної конфігурації складу, і те, що підходить вам найкраще, буде в багатьох відношеннях залежати від його планування. Вам доведеться враховувати, як і коли відчиняються і зачиняються головні двері, що може ускладнити підтримку температури. Ви навіть можете вибрати опалення лише в певних місцях, тому це теж варто пам’ятати. У цій статті ми коротко описуємо деякі варіанти опалення, які ви, можливо, захочете розглянути!

Опалення теплим повітрям взимку

Опалення теплим повітрям, безумовно, є одним із найпопулярніших способів обігріву складу. Це включає в себе стратегічно розташовані нагрівачі теплого повітря, через теплообмінник для підвищення його температури. А потім рівномірно розподіляючи його по простору за допомогою вбудованого вентилятора. Існує декілька різних типів повітряних нагрівачів: ви можете встановити варіанти, які працюють на газі або електриці, або навіть варіанти, які працюють на нафті.

Якщо ви вибираєте обігрівачі з теплим повітрям, їх розташування є ключем до їх ефективності. Оскільки повітря повинно мати можливість вільно переміщуватися по всій площі складу, не залишаючи холодних зон.

Випромінювальне опалення складу взимку

Ще одним варіантом обігріву складу є випромінювальне опалення. Це найчастіше забезпечується підвісними випромінюючими трубами, підвішеними або встановленими на стіні в різних місцях складських приміщень. По суті, вони випромінюють інфрачервоне світло, яке не нагріває саме повітря, але нагріває все навколо. Наприклад, різні поверхні, такі як підлоги і стіни, а також ваших працівників!

Проте одним з недоліків використання випромінювального опалення є те, що, щоб відчути всі переваги, вашим працівникам необхідно знаходитися в межах “прямої видимості” цих випромінювачів. Іншими словами, цей тип тепла може легко блокуватися високими конструкціями всередині складів, такими як стелажі. З цієї причини цей тип опалення зазвичай розташовується в зонах, що безпосередньо виходять назовні, наприклад, на складських завантажувальних майданчиках.

Теплові насоси зимою на склад

Теплові насоси поглинають теплову енергію зовнішнього повітря або землі, яку потім можна використовувати для обігріву радіаторів, системи підлогового опалення і конвекторів теплого повітря. Ці теплові насоси екологічно безпечні і високоефективні, що робить їх дуже корисними для багатьох.

Правильний вибір системи опалення, охолодження і вентиляції допоможе вам зменшити простої, максимізувати продуктивність.головне, зробити ваших працівників щасливими протягом зимового сезону.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen