Більше машин, менше людей. Amazon представив нового робота

Крім безлічі інновацій у галузі логістики, Amazon також активно розвиває робототехніку. Нещодавно вони представили повністю автономного мобільного робота на ряді складів та домашнього помічника Astro. Прориви в галузі автоматизації стали частиною великої інноваційної дорожньої карти компанії, спрямованої на краще (і швидше) обслуговування своїх клієнтів.

На цей раз Amazon дебютувала зі складським роботом Sparrow, який може збирати та сортувати замовлення, відокремлюючи продукти між собою. Це дозволить автоматизувати більше робочих місць та в майбутньому скоротити витрати.

Компанія заявила, що робот на ім’я Sparrow є її першою машиною з можливістю впізнавати, вибирати та обробляти окремі продукти. Завдання, яке раніше виконували виключно співробітники складу Amazon.

Sparrow — роботизована рука, яка використовує технологію комп’ютерного зору для ідентифікації товару. Компанія заявила, що робот принесе користь співробітникам, оскільки тепер вони можуть зосередитися наменш монотонних завданнях.

У компанії було створено 700 нових робочих місць, пов’язаних із робототехнікою, проте скільки робочих місць скоротитися через роботів Amazon не повідомив.

Скорочення витрат

Впровадження складського робота пов’язане з тим, що гігант електронної комерції змушений скорочувати витрати у своєму підрозділі інтернет-магазинів, незважаючи на всі спроби зростання у 2022 році.

Минулого місяця група бізнес-аналітиків попередила, що споживчі витрати зараз скоротяться, оскільки прогнози доходів населення набагато нижчі за очікувані.

Погані показники роздрібної торгівлі змусили Amazon відмовитися від своїх амбітних планів щодо розширення логістики. За даними аналітика Марка Вульфраата, компанія призупинила або скасувала роботу щонайменше 50 складів у США. Вони також скоротили свою робочу силу з 1,62 млн осіб у березні до 1,54 млн наприкінці вересня.

Затягування поясів поклало край дворічним інвестиціям у логістику. Amazon заявив, що скоротив свої капітальні витрати в цій галузі на 10 мільярдів доларів порівнюючи з 2021 роком. У рамках ширшого скорочення витрат Amazon минулого тижня оголосила про припинення найму своїх корпоративних співробітників.

Використання роботехніки

Amazon запровадил робототехніку на своїх складах у 2012 році, коли придбав Kiva за 775 млн доларів. За словами компанії, зараз у глобальній мережі Amazon використовується 520 000 пристроїв, розроблених Kiva.

2021 року група електронної комерції опрацювала близько 5 млрд посилок — майже 13 млн на день — причому 75 % оброблялися роботами принаймні одному етапі процесу доставки.

Підняття дрібних предметів є легким завданням для людини, проте створення машини, здатної обробляти товари різних форм, розмірів та ваги без необхідності повторного калібрування, виявилося складним завданням для інженерів-робототехніків.

Sparrow використовує сім присосок на кінці руки-маніпулятора, щоби захоплювати предмети, сортуючи їх по коробках для відправки на наступний етап упаковки.

«Технології робототехніки дозволяють нам працювати розумніше, а не старанніше, працювати ефективно та безпечно»

Написав Джо Квінліван, віцепрезидент Amazon із глобальної робототехніки, у своєму блозі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen