Майбутнє логістики та тенденції росту на складах

Оскільки індустрія логістики продовжує зростати, 2024 рік, схоже, принесе ще одну хвилю нових системних розробок, які матимуть позитивний вплив як на клієнтів, так і на бізнес. Надзвичайно важливо залишатися попереду галузевих тенденцій, будь то адаптація вже існуючих стелажів чи впровадження нових технологій. У цій статті поради щодо тенденцій, які ви, можливо, захочете розглянути у цьому році.

Тенденція 1: Адаптація до логістичних завдань

Бум онлайн-продажів протягом останніх кількох років відкрив величезні можливості для логістичної галузі. Але водночас він також виявив три ключові проблеми, які торкнулися багатьох складів. По-перше, це простір або його відсутність, що призводить до зростання попиту на більші склади у кращих місцях. Зростання онлайн-продажів також підвищило очікування клієнтів, які вимагають більшої точності обробки та скорочення термінів. Нарешті, зростаючий попит супроводжується необхідністю швидкої адаптації до змінних потреб в запасах, змінюваних кількостей та профілів продукції.

У більшості випадків ці проблеми легко вирішити, переглянувши конструкцію та тип стелажної системи на вашому складі. Перепроектуйте вашу поточну систему, і вона зможе максимізувати доступну ємність сховища в просторі, одночасно покращуючи пропускну здатність запасів, підвищуючи ефективність та забезпечуючи оптимальну адаптивність.

Тенденція 2: Гнучкість складу

У нинішніх умовах склади перетворюються на багатофункціональні приміщення з збільшеною вмісткістю, а також розділяють зони для виконання різних завдань. Вам можуть знадобитися окремі зони обробки та повернення, встановлені в багаторівневій структурі, або розділити склад на зони для онлайн-продажів та ще одну для зберігання роздрібних товарів. Як альтернативу, логістичним компаніям можуть знадобитися рішення, які підходять та масштабуються для роботи в темних складських приміщеннях, аж до малих одиниць для доставки останньої милі.

Щоб створити єдність у всіх сферах, варто працювати з досвідченим постачальником, який володіє технічними знаннями для розробки індивідуальної системи, яка може адаптуватися до вимог бізнесу та одночасно розширюватися для задоволення майбутніх потреб.

Тенденція 3: Автоматизація, робототехніка та штучний інтелект на складах

Зниження витрат та технологічний прогрес у останні роки дозволили все частіше використовувати автоматизацію та робототехніку на складах. При поєднанні нових технологій з проектування повинні все ще враховувати ті ж ключові вимоги – використання площі будівлі, оптимізацію пропускної здатності запасів та покращення процесів. Проте, є додаткові аспекти конструкції, які повинні гарантувати, що вона зможе витримати додаткову висоту та вагу навантаження. Чи передбачено приміщення для технічного обслуговування та де вони будуть розташовані? Чи враховані в конструкції проміжки під час руху та безпечні робочі зони?

Зробіть це правильно, і ви зможете переконатися, що технологія безпечно працює разом з працівниками, і створити оптимізований та ефективний склад.

Тенденція 4: Сталий розвиток на складах

Сприяння сталим практикам стало основною цінністю для бізнесу, і склади не є винятком. Оскільки майже половина вуглецевого сліду Великобританії припадає на викиди від імпорту, впровадження кращих практик повинно починатися з самого початку шляху вашого складу.

Такі стратегії, як використання відновлюваних джерел енергії, екологічна упаковка та програми переробки, тепер стали стандартною практикою.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen