Чи може музика на складах підвищити ефективність?

Дослідження, проведене компанією з ліцензування музики PPL PRS, показало, що майже на дев’яти з десяти (87%) складах лунає музика, тоді як кожен сьомий склад (13%) працює в тиші. За даними опитування 500 працівників складів, дев’ять з десяти (89%) висловили бажання слухати музику, тоді як лише кожен десятий (11%) віддає перевагу тиші.

Яку користь музика приносить працівникам складу?

Середній робочий тиждень працівника складу складає від 35 до 40 годин. Однак також виявилося, що більше чотирьох з п’яти працівників (82%) вважають, що музика покращує настрій протягом робочого дня.

За опитуванням, проведеним у 2024 році, виявилося, що більше половини (54%) працівників складу відчувають себе щасливими, слухаючи музику на роботі. Майже половина (49%) заявили, що вона надає їм енергії, а релаксація приходить під музику більш ніж для двох п’ятих працівників (43%). У той час як лише 6% заявили, що це змушує їх відволікатися, і менше 2% повідомили про відчуття тривоги, напруги або розладу.

Музика також може призвести до підвищення продуктивності на складах. Майже троє з десяти (28%) заявили, що їхня концентрація покращилась. Респонденти назвали упаковку та розпакування коробок (71%) найбільш підходящим завданням для прослуховування музики. За нею слідували переміщення коробок (59%), завантаження транспортних засобів (44%) і будівництво та збірка інвентаря (38%).

Як музику використовувати роботодавцями для підвищення продуктивності?

Тренер з лідерства PPL PRS Дебора Грін коментує: “Я працювала на складах, де грала музика, і це давало можливість вести дійсно фантастичні розмови”. Коли лунає мелодія, люди починають пригадувати і розмовляти про те, що для них означає ця мелодія, ви дізнаєтеся людей набагато краще. Це дозволяє вам проявити цікавість і дізнатися більше про цю людину, що покращить стосунки, оскільки ви повинні знати свою команду.

Використовуючи силу музики розсудливо і уважно, керівники складських приміщень можуть підвищити продуктивність і моральний дух співробітників. Також створити відмінне місце для роботи.

Роботодавці можуть використовувати музику для підвищення прибутку і морального духу. Згідно з опитуванням, більше половини (52%) співробітників вважають, що музика піднімає настрій на робочому місці. Більше чотирьох з десяти (43%) вважають, що вона знижує рівень стресу під час роботи.

Ще однією перевагою музики на складі є те, що її можна використовувати для заглушення голосних шумів, що створює краще робоче середовище для кожного шостого (15%). Кожен п’ятий (22%) сказав, що коли вони обговорюють музичні вподобання, це покращує зв’язки в їхній команді.

Недоліки музики на складі

Проте існують деякі обмеження на використання музики на складі. Більшість (51%) заявили, що музика може стати проблемою, оскільки їм потрібно чітко чути своїх колег. Майже дві п’яті (39%) заявили, що їм потрібно мати можливість чути машини або транспортні засоби. П’ятеро (19%) кажуть, що протоколи з охорони праці та техніки безпеки забороняють їм слухати музику. Хоча музика може бути ефективним засобом підвищення продуктивності та морального духу, переконайтеся, що її слухають безпечно, щоб не створювати небезпеки на робочому місці.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen