Поради, які допоможуть зберегти мотивацію команди

Ні для кого не секрет, що ключовим елементом створення щасливої та продуктивної команди є підтримка її мотивації. Однак у вимогливих та швидко змінюваних умовах виробничої лінії або складу це іноді може стати проблемою.

Ось кілька практичних порад, які допоможуть підвищити моральний дух команди та досягти мети створення здорової та ефективної атмосфери на складі.

Визнавайте успіх команди

Відчуття значущості та гордості за свою роботу надзвичайно важливе і має велике значення для підтримки мотивації на робочому місці. Забезпечення того, щоб члени команди були відзначені за видатну роботу перед своїми колегами, є чудовим підґрунтям для морального духу людини, а також може мати побічний ефект, стимулюючи амбіції й у інших членів команди. Розгляньте можливість запровадження схеми «Співробітник тижня» або інших нагород за досягнення в команді. Головне, що слід пам’ятати, — забезпечити справедливий і прозорий спосіб вибору переможців, щоб уникнути будь-якого потенційного невдоволення. Просування культури на робочому місці, де конструктивний і позитивний зворотний зв’язок регулярно обмінюється між менеджерами та членами їхньої команди, є хорошим способом підтримувати мотивацію всіх і намагатися робити все можливе.

Ставте безпеку та навчання команди на перше місце

Інвестуйте в правильні інструменти та обладнання, і переконайтеся, що ваші співробітники знають, як ними користуватися. Якщо ви переконаєтеся, що члени вашої команди знають, що їхня безпека на роботі є для вас головним пріоритетом, це не тільки означає, що ви будете дотримуватися законодавства на робочому місці, але також означає, що ваші співробітники не будуть відчувати занепокоєння або ризик під час роботи – безпрограшний варіант. Пам’ятайте, що чисті, добре освітлені робочі місця мотивують набагато більше. Навчання персоналу також є хорошим інструментом мотивації, оскільки воно показує членам команди, що їхній роботодавець зацікавлений у них, у їхньому розвитку та особистісному зростанні. Це також можливість для співробітників згодом поділитися новими знаннями з рештою своєї команди.

Вмикайте музику

Прослуховування музики під час роботи може стати чудовим мотиватором, оскільки піднімає настрій і створює позитивну, дружню атмосферу. Якщо це можливо, також було б непогано дати співробітникам можливість внести свій внесок у музику, яка грає на їхньому робочому місці, нехай то вибір конкретної радіостанції або прохання людей включити їх пісні у плейлист. Останнє дослідження, проведене компанією PPL PRS, яка займається ліцензуванням музики, показало, що понад половина (54%) складських працівників відчувають себе щасливими, слухаючи музику на роботі, майже половина (49%) заявили, що вона надає їм енергії, а більш ніж дві п’ятих розслабляються під музику (43%).

Дослідження також показало, що прослуховування музики під час роботи може зменшити кількість помилок, підвищити швидкість, а також точність при виконанні завдань, тому не варто недооцінювати, яким потужним інструментом може бути музика для підтримання мотивації та продуктивності персоналу.

Пільги для співробітників

Надання співробітникам невеликих бонусів може стати великим мотиватором у довгостроковій перспективі й змусить співробітників відчувати, що їх цінують і про них дбають. Вони не обов’язково повинні бути особливо дорогими; це може бути так само просто, як гарячі напої або свіжі фрукти та закуски. Знижки на продукцію також можуть спрацювати, оскільки ваша команда зможе оцінити вашу продукцію на власному досвіді. Регулярні зустрічі співробітників також є хорошим способом допомогти всім дізнатися один про одного і відчути себе єдиною командою. Навіть просто час від часу купувати піцу — це хороший спосіб висловити вдячність вашій команді, підвищити моральний дух і мотивацію.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen