Слідкування за робочим столом зменшує продуктивність

Часто роботодавці ставлять перед собою завдання контролювати віддалену роботу, але різні дослідження та опитування свідчать про те, що таке слідкування зменшує продуктивність.

Реакція працівників на слідкування за робочим столом

Працівники ставляться з підозрою до моніторингу з боку роботодавців – якщо вони взагалі знають про це. Трохи більше 40% опитаних фахівців з США заявили, коли роботодавець слідкує за їхніми робочими пристроями, це змушує їх почувати себе менш продуктивними.

Однак 36% зазначили, що не знають, чи слідкують за ними.

Галузі ставляться до такого слідкування по-різному. Фахівці з фінансів та технологій найчастіше стверджували, що це шкодить продуктивності, тоді як фахівці з бухгалтерського обліку найрідше стверджували, що це негативно впливає на їхню роботу.

Коли виникла потреба слідкування за працівниками?

Після пандемії, коли віддалена робота стала звичним явищем, деякі роботодавці звернулися до інструментів віддаленого моніторингу, щоб розвіяти страхи щодо продуктивності працівників, але отримали зворотній ефект.

Результати слідкування за робочим столом

Результати опитування показали: третина опитаних менеджерів заявили, що моніторинг не впливає на продуктивність. Чверть заявили, що він підштовхує працівників шукати нову роботу. Кожен п’ятий свідчив, що це приводить працівників до активного саботажу їхніх організацій.

Варто наголосити на розбіжностях між тим, що думають менеджери про технологію і тим, що думають про неї працівники. Понад дві третини менеджерів заявили, що, на їхню думку, програмне забезпечення для відстеження продуктивності покращило продуктивність. В той час 72% працівників заявили, що слідкування або знизило продуктивність, або не вплинуло на неї.

Понад 80% ІТ-менеджерів повідомили, що вони побачили негативні результати після впровадження таких інструментів.

Цікаво, що навіть Білий дім також заявив, що цього року планує вивчити вплив таких інструментів на працівників.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen