Більшість працівників висловлюють бажання змінити роботу

Близько 58% працівників, що взяли участь у нещодавньому опитуванні від FlexJobs, заявили, що хотіли б змінити роботу прямо зараз, а ще 25% вже намагалися або успішно змінили свою роботу недавно. Гнучкість і оплата є одними з основних причин для зміни роботи.

За останні кілька років в наймі робочої сили сталися значні зміни. Відставки, часті звільнення і масове впровадження ШІ. Тому професіонали по всьому світу змінили своє ставлення до роботи.

Мотиви, які підштовхують працівників змінити роботу

У опитуванні 2600 працюючих фахівців заявили, що розглядають можливість зміни кар’єри, та перерахували такі пріоритети, як віддалена робота, вища оплата, кращий баланс між роботою і особистим життям, і більше сенсу або задоволення.

Близько 42% опитаних заявили, що активно обговорюють можливість звільнення, а ще 20% вже звільнилися. У минулорічному опитуванні фахівці називали нестабільність і пандемію COVID-19 головними проблемами, тоді як у цьому році працівники наголосили на гнучкості, здоровому робочому середовищі та повазі.

Наприклад, основною причиною звільнення був поганий баланс між роботою і особистим життям, за яким слідувала низька або несправедлива оплата праці, токсична корпоративна культура, неуважність, обмежені можливості кар’єрного зростання і надмірний стрес. Інші відзначили, що у них був поганий керівник або цінності компанії і їхні особисті цінності не співпадали.

У останні роки все більше працівників вказують на чіткість кар’єри і можливості зростання при пошуку нової роботи. Для деяких працівників застій в кар’єрному зростанні був пов’язаний з відсутністю наставництва і скороченням часу, проведеного один на один з керівниками.

Прогнози на майбутнє для HR

Поки фахівці і керівники HR думають, що це може означати для найму і утримання, важливо стежити за тенденціями серед галузей і поколінь. Наприклад, згідно з опитуванням BambooHR, молоді працівники покоління Z та мілленіалів можуть бути найбільш відкритими до нової кар’єри або зміни галузі. Вони назвали декілька галузей як найкращі варіанти, включаючи охорону здоров’я, бізнес і професійні послуги, а також мистецтво та розваги.

В цілому фахівці з оптимізмом дивляться в майбутнє своєї кар’єри, хоча не обов’язково відносно своїх поточних роботодавців. Це означає, що ринок праці може покладатися на таланти “фрілансерів” протягом усього цього року. Крім того, ініціативи з утримання співробітників можуть підкреслювати можливості наставництва, підвищення кваліфікації і внутрішнього кар’єрного зростання.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen