1,25 млн доларів за відмову наймати жінок на роботу

У США контролюють роботодавців, які відмовляються наймати жінок на роботу або розподіляють посади за ознакою статі. Це часто призводить до великих штрафів для власників компаній, що забезпечити рівні можливості при працевлаштуванні в США.

Транспортна компанія R&L Carriers відмовлялась наймати жінок на роботу

Автотранспортна компанія R&L Carriers звинувачується у відмові наймати жінок-кандидаток на певні посади. R&L Carriers – транспортна компанія з Огайо, яка працює по всій країні, виплатить 1,25 мільйона доларів жінкам-кандидаткам. Тим самим врегулює звинувачення Комісії США, щодо дискримінації жінок при наймі на роботу.

Протягом принаймні 7 років, з 2010 по 2017 рік, R&L Carriers відмовлялися наймати жінок на посаду докерів або вантажників в порушення Розділу VII Закону про громадянські права 1964 року.

Незважаючи на те, що кілька жінок були найняті на посаду вантажників, більшість кандидаток були відхилені або переведені на інші посади через їх стать. Заявники та інші свідки заявили, що R&L Carriers не наймає жінок на посади вантажників. Це призвело до значної різниці у відсотковому співвідношенні найнятих жінок порівняно з найнятими чоловіками.

Компанія R&L Carriers погодилась виплатити 1,25 млн доларів за відмову в прийнятті на роботу жінок

R&L Carriers згодилася виплатити 1,25 млн доларів у фонд, який буде використовуватися для виплат компенсацій кандидаткам, які безуспішно подали заявку на ряд зазначених посад в R&L.

Компанія також погодилася з рядом інших положень, зокрема:

  • розміщення оголошення про політику недискримінації на видному місці свого магазину;
  • направити повідомлення про недискримінацію всім рекрутерам, агентствам з працевлаштування, службам зайнятості та іншим особам, які беруть участь в процесі найму компанії;
  • надання двогодинного навчання з Розділу VII всім новим працівникам протягом 90 днів під керівництвом інструктора;
  • прийняти заходи щодо збільшення жінок на посадах вантажників за допомогою нових маркетингових матеріалів та оголошень, а також шляхом цілеспрямованого найму.

Подібні випадки не є рідкістю. Роботодавців, які не наймали жінок або ділили ролі за ознакою статі, часто притягували до штрафів. У лютому 2022 року компанія American Freight Management Co. погодилася виплатити 5 млн $ за те, що позбавила жінок можливості працювати у сфері продажів і на складах. Також вона відмовлялася наймати жінок на посади продавців або чоловіків на канцелярські та офісні посади.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen