DB Schenker укладає угоду з MSC для надання транспортування вантажів океанськими судами з нульовим викидом в атмосферу.

DB Schenker та MSC уклали угоду про транспортування щонайменше 30 000 TEU вантажу з нульовим викидом в атмосферу у 2023 році, що є частиною процесу декарбонізації океанських перевезень вантажів. Згідно з оголошенням, логістичний оператор забезпечив собі 12 000 метричних тонн біопалива, яке буде змішуватись з фосфатними морськими паливами для всіх відвантажень з контейнерами, навіть для перевезень з частковим завантаженням, повним завантаженням і з холодильними контейнерами.
Клієнти DB Schenker можуть сплатити додаткову плату за перевезення вантажів з використанням стійких до старіння видів палива. Відправники також можуть отримати сертифікований доказ про зменшення викидів, що допоможе при звітуванні за принципами ESG. 
Оскільки все більше компаній зобов’язані вимірювати свої викиди вуглецю, клієнти вимагають більш екологічних рішень від своїх постачальників транспорту.


“Ми спостерігаємо зростаючу кількість клієнтів, які проявляють інтерес до більш екологічно чистих рішень для своїх ланцюгів поставок” , – повідомив представник DB Schenker у електронному листі для Supply Chain Dive. Згідно з новою угодою, вантажоотримувачі можуть вибрати варіант біопалива за преміум-ціною.
“Транспортування, що не викидають СО2, можливі зараз, а не в далекому майбутньому, коли будуть зроблені подальші технологічні досягнення щодо палив”, – заявив представник.
“Вже сьогодні наші клієнти мають вибір, як у супермаркеті – вони можуть обрати звичайне паливо або вибрати варіант біопалива”.

Угода між MSC та DB Schenker – не перша. У минулому році вантажоперевізник уклав угоду з CMA CGM, щоб запропонувати клієнтам транспортування морським транспортом контейнерів з нульовим викидом вуглецю. Контракт на покупку склав понад 2 500 тонн біопалива. Представник також зауважив, що DB Schenker “відкритий для подальших партнерств”.
DB Schenker прагне використовувати стійкі палива на різних видах транспорту і також пропонує можливість використовувати стійкі авіаційні палива для повітряних вантажівок.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen