Число користувачів Threads досягло 100 мільйонів за 5 днів

Threads запущений Meta, як конкурент Twitter, він став найшвидше зростаючим додатком, повідомляють веб-сайти відстеження даних. Додаток Threads, привабив понад 100 мільйонів користувачів менше ніж за п’ять днів, станом на понеділок. Перевершивши рекорд інструменту штучного інтелекту ChatGPT.

Тим часом, для ChatGPT знадобилося два місяці, щоб досягти позначки в 100 мільйонів користувачів, а для TikTok – дев’ять місяців. Самому Instagram знадобилося два з половиною роки, щоб досягти тієї ж позначки після його запуску в 2010 році.

Феномен швидкого розвитку Threads та конкуренція з Twitter

Threads були запущені в магазинах додатків Apple і Android у 100 країнах пізно вечором у середу. Не дивлячись на те, що вони недоступні в Європі через юридичні проблеми, з якими зіткнулася материнська компанія Meta, в зв’язку з законодавством Європейського Союзу, щодо конфіденційності даних.

Вважається, що у Twitter є приблизно 200 мільйонів постійних користувачів, але з тих пір, як Ілон Маск купив платформу минулого року і звільнив тисячі співробітників, вона неодноразово стикалася з технічними збоями. Маск, який також є керівником Tesla і SpaceX, також відштовхнув багатьох користувачів, вводячи плату за раніше безкоштовні послуги та дозволяючи заблокованим обліковим записам повертатися на платформу.

З’явилося кілька конкурентів, але більшість з них є нішевими платформами, які не здатні зростати в необхідних масштабах, щоб перевершити Twitter.

Threads легше адаптувався, оскільки він пов’язаний з Instagram, у якого понад мільярд постійних користувачів.

Онлайн-сервіс даних Quiver Quantitative повідомив, що о 07:00 за Гринвічем в понеділок додаток перевищив позначку у 100 мільйонів користувачів. Інші веб-сайти, які використовують підрахунок, вважали, що позначка була перетнута раніше.

Маск погрожував подати в суд на Meta за крадіжку комерційної та інтелектуальної власності, але компанія, якій належать також Facebook і WhatsApp, відкидає претензії. Маск застряг у суперництві з керівником Meta Марком Цукербергом.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen