Guess планує зменшити запаси на 10% цього року

Бренд одягу Guess скорочує рівень запасів з прискоренням ланцюга поставок та введенням нових систем планування та розподілу.

Guess закінчить фінансовий рік зі зменшенням запасів на 10% порівняно з 2022 роком, повідомили керівники компанії під час звіту про прибутки та збитки за другий квартал 2023.

Що спонулало Guess до рішення про скорочення запасів?

Послаблення ланцюга поставок та нові автоматизовані системи планування та розподілу запасів допомагають компанії скоротити рівень запасів, повідомив аналітикам генеральний директор Карлос Альберіні.

У другому кварталі операційна рентабельність компанії зросла на понад 1 процентний пункт у річному порівнянні до 9,8% завдяки сприятливому асортименту продукції та вищим початковим націнкам. Запаси за цей період зросли на 4% через збільшення вартості продукції.

Як і багато компаній у світі одягу та роздрібної торгівлі, Guess намагається здобути більше прибутку від товарних запасів, тримаючи їх на рівні, меншому — частково це стало можливим завдяки ослабленню більш широкої системи ланцюга поставок.

У зв’язку зі скороченням строків поставки компанія цілеспрямовано зменшила витрати на рівень своїх запасів. “Ми розробили план, що дозволяє реально здобути вигоду з цих інвестицій у запаси… і нам вдалося отримати виготу протягом одного місяця від інвестицій, які ми використовували минулого року”, — сказав Альберіні аналітикам.

У цьому компанії допомагають нові системи, на які посилається Альберіні.

“Ці рішення також допомагають нам покращити планування асортименту та робити більш вигідні покупки, щоб максимізувати продажі та збільшити прибуток. І наші результати були дуже хорошими”, — сказав керівник Guess. Компанія виключила місяць запасів зі свого виробничого циклу, не завдавши при цьому шкоди продажам.

Фінансова сторона рішення

Фінансовий директор Guess Маркус Нойбранд пояснив зростання операційного прибутку компанії частково “чистими запасами” та “ретельно управленими” витратами. За словами Нойбранда, оскільки надходження повертаються до “більш традиційних термінів” — знову ж таки, через нормалізацію ланцюга поставок — Guess планує ще більше зменшити рівень своїх запасів цього року.

Просте зменшення рівня запасів не обов’язково призведе до збільшення прибутку — хоча воно і звільнить гроші. Грошовий потік Guess збільшився на 63 мільйони доларів завдяки зменшенню запасів та скороченню капітальних витрат.

Збільшення прибутку також вимагає ретельного планування та закупівель, максимально відповідно до попиту. Це складна задача у будь-який час, а в останні роки тим більше. Проте багато роздрібних компаній та виробників одягу з оптимізмом дивляться на свою здатність зробити це у 2023 році.

“Звісно, ми купуємо дуже старанно й дисципліновано”, — сказав Альберіні. “Ми не купуємо більше або менше того, що, на нашу думку, буде вимагатися нашими клієнтами в кожному з наших каналів. І ця формула добре працю. І ми дуже задоволені”.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen