Наслідки землетрусів для логістики Туреччини

Внаслідок серії землетрусів у Туреччині 6 лютого 2023 року сильно постраждав порт Іскендерун на південному сході країни, повідомляє Головне управління морських справ при Міністерстві транспорту та інфраструктури Туреччини.

Деякі контейнери завалилися один на одного, а ті, що знаходились у самому низу, деформувалися разом із товаром. У порту виникла пожежа. 

Порт Іскендерун — один із найбільших турецьких портів. Загальний вантажообіг у 2022 році становив 67,6 млн тонн.

За даними Головного управління морських справ при Міністерстві транспорту та інфраструктури Туреччини, інші морські порти країни від землетрусів не постраждали.

Значні пошкодження є і на залізниці— серйозно пошкоджені залізничні колії в районі Газіантепа на півдні Туреччини. Пошкоджено частину полотна і ряд вантажних вагонів перевернуто. Залізничне сполучення на півдні та південному сході країни призупинено.

Найсильніший землетрус у Туреччині за останні десятиліття

За даними Геологічної служби США (USGS), землетрус магнітудою 7,8 стався рано вранці 6 лютого 2023 року о 04:17 за місцевим часом недалеко від міста Газіантеп, ключового промислового центру на кордону Туреччини із Сирією. Підземні поштовхи також відчувалися в Лівані, Іраку, Єгипті, Греції, Кіпрі та Ізраїлі.

Пізніше стався другий землетрус магнітудою7,5 і десятки слабших поштовхів. Підземні поштовхи відчувалися в різних регіонах, включаючи столицю Анкару, Адану, Невшехір, Газіантеп, Кайсері, Мерсін та Хатай.

Гуманітарна ситуація в регіоні також погіршилася через холодну погоду та пошкодження цивільної інфраструктури. 

Зокрема, державна компанія Botas оголосила, що припинила подачу газу в кількох постраждалих регіонах з міркувань безпеки, тоді як роботи з відновлення трубопроводу продовжуються. Подача електроенергії також порушена, і може знадобитися деякий час, щоб забезпечити рівномірне покриття та розподіл для населення.

Очікується, що вплив на логістику в регіоні буде довгостроковим, враховуючи закриті та зруйновані дороги та автомагістралі та пошкоджений морський порт. 

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen