Баланс між роботою та особистим життям – головний пріоритет для кандидатів

Баланс між роботою та особистим життям, а не підйом по кар’єрних сходах, все частіше привертає увагу кандидатів. Проте цього року працівники з більшою ймовірністю залишаться на своїх посадах, навіть якщо їхні очікування не виправдаються. 56% працівників у всьому світі вважають себе амбіційними. 47% вважають, що вони не орієнтовані на прогрес чи підйом по кар’єрних сходах.

Баланс на роботі та нове почуття “амбіцій”

У працівників з’являється нове почуття “амбіцій”, яке підкреслює баланс між роботою та особистим життям. А також гнучкість, рівність, приналежність та підвищення кваліфікації є основою кар’єрних рішень працівників.

Не існує єдиного підходу, що підійде всім, оскільки амбіції, мотивація та пріоритети працівників стають все більш фрагментованими та персоналізованими.

Дуже важливо, щоб працівники регулярно повідомляли про свої бажання та потреби. Чи то гнучкий графік роботи, кар’єрні прагнення чи можливості навчання та розвитку. Втілення підходу, орієнтованого на істинне розуміння особистих мотивів та пріоритетів, допоможе виділити бізнес серед інших.

Під час опитування 27 000 працівників по всьому світу 47% заявили, що готові залишатися на тій посаді, яка їм подобається, навіть якщо немає можливості просування чи розвитку. Крім того, 34% заявили, що ніколи не хочуть брати на себе керівну посаду.

Замість цього працівники частіше цінують баланс між роботою та особистим життям (93%), гнучкий графік (81%) та підтримку психічного здоров’я (83%), а не кар’єрні амбіції (70%).

Крім того, 72% працівників відзначили важливість можливостей навчання та розвитку. Майже третина заявила, що підуть з роботи, якщо їм не запропонують можливість розвитку своїх навичок. Наприклад, навчання роботі зі штучним інтелектом.

Працівники також хочуть більш справедливого робочого місця, де вони відчувають себе приналежними. Близько половини працівників заявили, що роботодавці повинні нести відповідальність за підвищення рівності на робочому місці. А 45% заявили, що роботодавці несуть відповідальність за підвищення культури на робочому місці.

Чи вплине це на статистику звільнень?

Незважаючи на ці очікування, працівники, не відчувають себе так впевнено, йдучи, якщо їхні пріоритети не будуть виконані. У 2023 році 54% працівників заявили, що підуть з роботи, якщо відчують себе чужими. А в останньому звіті цей показник знизився до 37%. Цей зсув може бути викликаний зростаючою тривогою щодо звільнень. 45% опитаних заявили, що турбуються про втрату роботи в цьому році, порівняно з 37% у 2023 році.

Згідно з звітом Forrester, програми підвищення кваліфікації працівників можуть зіткнутися зі значними скороченнями та бюджетними обмеженнями у 2024 році. Консультативна фірма, яка раніше прогнозувала зниження залученості працівників та “культурної енергії” у 2023 році, передбачила, що “наближаюча рецесія EX” вплине, зокрема, на програми різноманітності, рівності та інклюзивності.

Згідно зі звітом The Conference Board, керівники відділів HR також повідомляють про зменшення оптимізму щодо залученості та утримання працівників. У відповідь більшість заявила, що їхні основні пріоритети в управлінні людським капіталом на 2024 рік сконцентровані на досвіді працівників, організаційній культурі, лідерстві та можливостях робочої сили.

Незважаючи на зростання проблем утримання працівників та проблем на ринку праці, наміри наймати працівників у 2024 році залишаться стабільними. Більше половини менеджерів заявили, що планують додати нові посади протягом першого півріччя. А майже 40% заявили, що планують найняти працівників на вакансії.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen