Як цифровий двійник може підвищити ефективність складу?

Концепція цифрових двійників стала потужним фундаментальним інструментом для підвищення продуктивності та ефективності складу. Цифровий двійник – це віртуальна копія фізичного активу, процесу або системи. У контексті складу цифровий двійник може бути створений для представлення фізичного планування, запасів, обладнання та робочих процесів складу.

Як цифровий двійник приносить користь

З використанням розширеної аналітики та алгоритмів машинного навчання цифрові двійники можуть надавати інформацію та рекомендації в режимі реального часу для оптимізації операцій, зниження витрат та підвищення продуктивності. Зокрема, завдяки моделюванню та симуляції цифрового двійника ви можете “фактично спробувати перед покупкою”. Швидко і легко моделювати різні сценарії, не перериваючи операцій та не витрачаючи значні ресурси.

Моделювання – найширше використовувана перевага цифрового двійника

Моделювання – найширше використовувана перевага цифрового двійника. Моделювання дозволяє створювати гіпотетичні сценарії та фізичні зміни без реального змінення активу. Фізичні зміни (наприклад, зміна структури складу, модифікація процесів тощо) часто є витратними та створюють ризик для неперервності бізнесу.

Другою перевагою є наочність. Завдяки моделі в реальному часі, яка використовує датчики/інтернет речей для телеметрії різних дій на складі, ви отримуєте уявлення про проблеми, можете оптимізувати слабкі місця та мати краще ситуаційне сприйняття, ніж у протилежному випадку, де б довелося полагатися на власні спостереження або звіти Excel після факту та інше.

Цифровий двійник для оптимізації макету

Однією з ключових переваг цифрових двійників є їх здатність допомагати менеджерам складу моделювати різні планування та конфігурації, щоб знайти найоптимальнішу до внесення фізичних змін. Наприклад, цифровий двійник може допомогти менеджерам визначити найкраще місце для кожного продукту, враховуючи його швидкість, розмір та інші фактори. Це може зменшити час і зусилля, необхідні для комплектування та упаковки, що в кінцевому підсумку призведе до підвищення продуктивності.

Цифрові двійники також можна використовувати для оптимізації розташування обладнання та механізмів, таких як конвеєри та палетні візки. Шляхом моделювання різних схем і перевірки ефективності кожної з них менеджери складу можуть визначити найбільш ефективну конфігурацію для максимізації пропускної здатності та мінімізації проблемних місць.

Цифровий двійник для управління запасами

Ще одна сфера, в якій цифрові двійники можуть бути корисними, – управління запасами. Створивши цифровий двійник запасів на складі, менеджери можуть отримати уявлення про розташування, кількість і переміщення продуктів. Це може допомогти їм визначити можливості для оптимізації рівня запасів, скорочення дефіциту і зменшення строків виконання замовлень.

Крім того, цифрові двійники дозволяють менеджерам моделювати різні сценарії і оцінювати вплив кожного з них на рівень запасів і час виконання замовлень. Наприклад, вони можуть перевірити вплив збільшення або зменшення рівня запасу для захисту або зміну частоти поповнення певних продуктів.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen