5 тенденцій майбутнього розвитку пристроїв для логістики та транспорту

Промисловість логістики та транспорту швидко розвивається, завдяки великим досягненням в технологічній сфері, такі як пристрої, штучний інтелект, машинне навчання та інше. Майбутнє галузі постачання є непередбачуваним та готовим до еволюції.
Ось п’ять тенденцій, які допоможуть формувати майбутнє пристроїв у логістиці та транспорті:

1.Індивідуальні пристрої для задоволення конкретних потреб.

Історично компанії користувалися готовим апаратним забезпеченням, щоб задовольнити свої потреби. Часто це відчувається як спроба вставити квадратний колодязь у круглий отвір – так, ви можете зробити це працюючим, але це не завжди працює добре. З посиленням складних процесів і вимог компаній, на заміну широко доступному обладнанню можна використовувати на замовлення виготовлені пристрої, які точно відповідають вимогам.
Прикладом можуть служити розумні сканери штрих-кодів. Індивідуально розроблений сканер штрих-кодів може задовольнити потреби компанії, включаючи апаратне забезпечення, яке зазвичай не зустрічається у сканерах штрих-кодів, такі як великий сенсорний екран або камера. Індивідуальне виготовлення пристроїв також дозволяє компаніям можливість зробити їх більш стійкими до пошкоджень, що зменшує ризик пошкоджень та економить кошти на дорогому зовнішньому корпусі та витратах на заміну.

2.Більш глибока інтеграція з системами управління запасами для більш плавного відстеження.

Надійне відстеження запасів є одним з найважливіших аспектів ефективного ланцюга поставок. Одна з поширених технологічних проблем полягає у тому, що пристрої логістики не можуть взаємодіяти з системами управління запасами. Це призводить до додаткової роботи, так як дані потрібно обробляти окремо або переміщувати вручну з пристрою до системи управління.
Більш інтегрована система покращить ефективність та зменшить кількість помилок, усуваючи необхідність у ручній роботі або окремій обробці даних. Це в свою чергу покращить точність прогнозування, що зменшить витрати на перепродукцію або ризик вичерпання запасів. Розумієте, що це означає? Більше грошей у вашій кишені.

3.Розширена реальність для доступу до даних у режимі реального часу.

Технологія розширеної реальності (AR) дозволяє накладати інформацію на реальний світ. Ймовірно, ви вже користувалися AR на своєму смартфоні, наприклад, з функціями, які пропонує Google Maps для пішохідної навігації, або з іграми, такими як Pokemon Go. Однак, ця технологія не обмежується смартфонами і має важливі наслідки для логістики та транспорту за допомогою AR окулярів.
Окуляри з доповненою реальністю можна використовувати для таких речей, як управління інвентарем на складі або надання даних про трафік і маршрутизацію в реальному часі на дорозі, що підвищує ефективність і зменшує кількість помилок. В кінцевому рахунку, доповнена реальність – це про те, щоб розмістити необхідні дані там, де вони потрібні: перед очима. Це про підвищення продуктивності за допомогою даних в режимі реального часу, не дивлячись на екран комп’ютера.

4.Багатофункціональні пристрої для зниження витрат і покращення ефективності. 

З плином часу, об’єднання пристроїв, ймовірно, стане все більш поширеним у логістиці та транспортуванні. Прикладом, який ми уже бачимо сьогодні, є один пристрій, який дозволяє водіям доставки сканувати посилки, отримувати підписи та фотографувати, щоб підтвердити доставку. Ті ж самі пристрої також можуть відслідковувати поведінку водіїв та відстежувати транспортні засоби. Це всі необхідні функції, які раніше виконувалися за допомогою кількох пристроїв.
Проте, багатофункціональні пристрої корисні не тільки для водіїв доставки. У складі один пристрій може сканувати штрих-коди, визначати місцезнаходження інвентарю та відстежувати рух товарів по всьому складу. Цей пристрій також може моніторити рівень запасів і відстежувати тенденції, щоб покращити прогнозування. І коли потреби у логістичних ресурсах змінюються (наприклад, під час святкового періоду – неповний робочий день для робітників центру виконання замовлень), пристрої будуть перероблені і перепрошиті для зовсім інших випадків використання.

5.Автономні доставкові дрони для оптимізації останньої ділянки доставки.

Автономні доставкові дрони можуть здатися мрією майбутнього, але компанії, такі як Amazon та Google, вже тестують їх. Ці самонавігаційні доставкові дрони є сучасним рішенням для останньої ділянки доставки, оскільки вони швидші та збільшують ефективність порівняно з поточними системами. Перед тим, як вони стануть народними, потрібно вирішити деякі питання щодо регулювання, але ми на правильному шляху. З розвитком технологій та зростанням ефективності та надійності автономних транспортних засобів різних видів, вони майже безумовно стануть доступнішими для бізнесів, як великих, так і малих.

Читайте також


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen