Керівники HR-відділів повідомляють про зменшення оптимізму серед працівників

Керівники HR-відділів повідомляють про зменшення оптимізму щодо утримання та залучення працівників. Як показують результати опитування, керівники HR-відділів планують поліпшити досвід співробітників та організаційну культуру до 2024 року.

Незважаючи на прохолодну ситуацію на ринку праці та поліпшення перспектив найму, очікування керівників HR-відділів продовжують знижуватися у двох ключових напрямках – утриманні та залученні працівників.

Чому зменшився рівень оптимізму у працівників?

У цілому, індекс довіри знизився до 53% в четвертому кварталі порівняно з 55% в третьому кварталі цього року. Хоча показник вище 50% відображає скоріше позитивні, ніж від’ємні відгуки. Керівники HR-відділів можуть і надалі виявляти обережність перед настанням нового року.

Заглядаючи в майбутнє до 2024 року, 75% керівників HR-відділів заявили, що їхніми основними пріоритетами в управлінні людським капіталом є досвід працівників та організаційна культура. Після цього 74% заявили, що планують розвивати лідерські та кадрові навички.

Третина керівників HR-відділів очікує зменшення залучення працівників. Оптимістичним є те, що вони планують поліпшити досвід та організаційну культуру до 2024 року. І хоча відсоток керівники, які планують наймати працівників, збільшився після стрімкого падіння в попередньому кварталі, майже четверта частина очікує втрати працівників у найближчі місяці. Переважна більшість керівників стверджує, що збереження існуючих працівників стане ключовою частиною їх стратегії розвитку талантів у наступному році.

За даними опитування 194 керівників HR-відділів вважають, що перспективи найму поліпшилися з третього кварталу. Фактично, 44% респондентів планують збільшити набір протягом наступних шести місяців порівняно з 38% в попередньому кварталі. І, навпаки, близько 19% очікує скорочення набору персоналу порівняно з 26%.

Перспективи утримання погіршилися. 22% керівників HR-відділів очікує, що утримання зменшиться протягом наступних шести місяців, порівняно з 18% у третьому кварталі. Близько половини очікує, що рівень утримання залишиться стабільним.

Довіра до залучення також зменшилася. 31% керівників HR-відділів очікує, що рівень залучення знизиться протягом наступних шести місяців, порівняно з 25% у третьому кварталі. Близько третини вважає, що залучення залишиться на тому ж рівні.

Крім того, 56% керівників HR-відділів заявили, що завлучення та утримання працівників – це основний пріоритет. Однак стратегія розвитку талантів буде переважно зосереджена на збереженні поточних (80%), а не на підтримці внутрішньої мобільності (46%) чи привертанні штатних (20%).

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen