Способи залучення та утримання співробітників (частина 1)

Залучення талановитих фахівців для роботи в нашій компанії зменшує витрати, зберігаючи цінних для компанії співробітників! У цій статті ви знайдете 13 порад, як це робимо ми в Хаскі.

Залучення та утримання співробітників є складною задачею для будь-якої організації. Ми в Хаскі використовуємо соціальні мережі, пропонуємо конкурентоспроможну заробітну плату і пільги, надаємо можливості для кар’єрного зростання та створюємо сприятливе робоче середовище. Використовуючи наші поради, ви можете збільшити свої шанси на успіх.

13 способів залучення та утримання співробітників в Хаскі

При наймі нових членів команди ви повинні зосередитися на залученні кращих гравців і наданні їм оплати, пільги та умови роботи, які зроблять їх щасливими. Ось 13 креативних способів залучення та утримання найкращих талантів:

1. Використовуйте соціальні мережі в своїх інтересах для залучення

Беручи до уваги мільярди активних користувачів соціальних мереж, не дивно, що це відмінний спосіб приваблення та зв’язку з потенційними співробітниками.

  1. Використовуйте соціальні мережі для публікації вакансій та новин компанії. Хаскі використовують такі сайти, як LinkedInTwitter , Instagram и Facebook. Це відмінний спосіб зв’язатися з потенційними кандидатами та заявити про себе як про чудове місце для роботи.
  2. Вітайте членів команди. Покажіть, що ви цінуєте свою команду, опублікувавши інформацію про дні народження та річниці роботи. Це допоможе вам створити міцне почуття єдності та змусити ваших співробітників почувати себе цінними. Ми створили в Instagram окремий розділ з вітаннями та подарунками.
  3. Публікуйте в соціальних мережах вдячність команді. Ваші існуючі співробітники оцінять похвалу, а потенційні кандидати будуть розглядати вашу компанію як організацію, яка цінує свою команду.

2. Пропонуйте конкурентоспроможну заробітну плату та бонуси для залучення нових фахівців

Співробітники шукають оплату, конкурентоспроможну з іншими компаніями у вашій галузі. Якщо ви хочете залучити та утримати найкращих співробітників, ви повинні бути готові платити їм стільки, скільки вони варті.

  1. Вивчіть поточні діапазони заробітної плати для ваших посад. Потім переконайтеся, що ви пропонуєте заробітну плату, яка знаходиться на верхньому рівні діапазону. Ви можете використовувати онлайн-інструменти, які допоможуть вам визначити відповідні діапазони заробітної плати для ваших посад. Для того, щоб завжди залишатися на верхньому рівні діапазону зп, ми двічі на рік моніторимо рівень зп по кожному регіону, де ми надаємо роботу.
  2. Надавайте цінні переваги. Вони можуть включати медичне страхування, плани пенсійних накопичень, гнучкий графік роботи та оплачувану відпустку. Якщо ви не впевнені, які пільги надати, запитайте своїх співробітників, що вони вважатимуть найціннішим. Запитуючи думку вашої команди, ви продемонструєте їм, що вам дійсно це важливо.
  3. Збір зворотного зв’язку від звільнених. Коли співробітники покидають вашу компанію, завжди питайте їх, чому це сталося, і слідкуйте за їхніми відповідями, щоб ви могли визначити тенденції. Цей зворотній звязок може бути надзвичайно корисним для поліпшення вашої стратегії збереження співробітників.

3. Надавайте можливості для кар’єрного зростання, для залучення молодих спеціалістів

Співробітники хочуть знати, що в вашій компанії є можливості для кар’єрного росту. Запропонуйте можливості навчання та розвитку і поясніть, як виглядає шлях до успіху в вашій організації. Наприклад, якщо ви плануєте підвищити когось зі своїх співробітників, повідомте своєму колективу про вакансію та про вимоги, які потрібно враховувати для цієї посади.

  1. Запустіть програму додаткової освіти. Спонукайте співробітників займатися додатковою роботою та можливостями професійного розвитку, які допоможуть їм покращити свої навички. Ви навіть можете запропонувати компенсувати їм вартість навчання та матеріалів. Хаски оплачують співробітникам професійну освіту та навчання відділів.
  2. Спонукайте до участі своїх співробітників. Оплачуйте членські внески вашої команди в професійні організації у вашій галузі. Це допоможе їм спілкуватися та бути в курсі галузевих тенденцій. Існують онлайн-інструменти, якими ви можете поділитися зі своїми співробітниками, щоб допомогти їм знайти підходящу організацію для своїх потреб.
  3. Пропонуйте навчання менеджменту та лідерству. Переконайтеся, що ваші менеджери володіють навичками, необхідними для ефективного керівництва своїми командами. Ви також можете надати співробітникам можливість зайняти керівні посади в вашій компанії. Це дозволить їм розвивати свої навички та рости у вашій організації.

4. Створіть позитивне робоче середовище

Ваші співробітники повинні радісно приходити на роботу кожен день. Позитивне робоче середовище означає підтримку здорового балансу між роботою і відпочинком, надання привілеїв та переваг, а також сприяння відкритому спілкуванню та співпраці.

  1. Віддавайте перевагу адаптації та навчанню нових співробітників. Переконайтеся, що ваші нові співробітники проходять навчання, необхідне для успішної роботи на своїх посадах. Онбординг повинен включати огляд культури та цінностей вашої компанії, а також детальне пояснення очікувань від їхньої посади.
  2. Надавайте можливості для соціалізації та створення команди. Заохочуйте своїх співробітників знайомитися один з одним поза роботою. Ви можете організовувати громадські заходи, такі як “щасливі години” або спортивні команди, спонсоровані компанією. Ви також можете створювати можливості для співробітників, щоб зблизитися на роботі, наприклад, тімбілдинг чи групові проекти.
  3. Сприяйте відкритому спілкуванню. Заохочуйте своїх співробітників ділитися своїми ідеями та проблемами і створюйте політику відкритих дверей, щоб члени вашої команди почували себе комфортно, звертаючись до вас із проблемами чи пропозиціями. Переконайтеся, що ви доступні для вашої команди і що вони почувають себе комфортно, звертаючись до вас.

В наступних частин ми розкажемо про решту способів залучення та утримання персоналу, які використовують в компанії “Хаскі Менеджмент”.

Якщо вам терміново потрібні кваліфіковані складські працівники, Хаскі можуть допомогти. Залиште заявку і наші менеджери з вами зв’яжуться.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen