Способи залучення та утримання співробітників (частина 2)

В попередній статті ми розповіли, що для залучення та утримання співробітників компанія Хаскі використовує соціальні мережі, надає конкурентну заробітну плату та можливість кар’єрного зростання, а також створює позитивну робочу атмочферу.

Сьогодні ми поділимось, які ще методи допомогають нам залучати вмотивованих професіоналів.

5. Для залучення талантів сприяйте розвитку зсередини

Коли ви сприяєте розвитку зсередини, це показує співробітникам, що в вашій компанії є реальні можливості для росту. Це може бути потужним мотиватором для них залишатися в вашій організації на довгий час.

  1. Шукайте лідерів. Визначте лідерські якості у існуючих членів вашої команди. Якщо ви помітили когось, у кого є потенціал стати лідером, дайте йому зрозуміти, що ви вірите у його здібності. Заохочуйте їх займати керівні посади в вашій компанії.
  2. Створіть програму менторства. Поєднайте старших співробітників з молодшими членами команди, щоб допомогти їм розвивати свої навички та знання. Ваша програма менторства може бути формальною або неформальною, як вам подобається. Важливо, щоб ваші співробітники відчували підтримку та мали можливість вчитися від більш досвідчених членів команди.
  3. Дайте вашій команді можливість рости. Пропонуйте своїм співробітникам почуття автономії на роботі і подивіться, що вони з цим зроблять. Заохочуйте членів команди брати на себе відповідальність за свої проекти та роботу і дайте їм свободу творчості та висування нових ідей. Подивіться, на що вони здатні, коли їм дають шанс проявити себе.

6. Сприяйте здоровому балансу між роботою та особистим життям

Заохочення вашої команди вести збалансований спосіб життя допоможе вам утримати співробітників. Співробітники, які відчувають, що у них є хороший баланс між роботою та особистим життям, із більшою ймовірністю будуть задоволені своєю роботою.

  1. Дозвольте своїм співробітникам встановлювати межі. Заохочуйте своїх співробітників відводити час, який вони потребують для себе поза роботою. Вони повинні відчувати себе комфортно, встановлюючи обмеження на свій робочий час та беручи відпустки, коли це їм потрібно.
  2. Будьте гнучкими. Пропонуйте гнучкий робочий графік та варіанти віддаленої роботи, щоб надати вашим співробітникам можливість вибирати, коли і де їм працювати. Гнучкий графік роботи може допомогти їм ефективніше управляти своїм часом. Віддалена робота може допомогти їм зекономити на поїздках та часі.
  3. Надавайте сімейні пільги. Якщо у вас є співробітники, які є батьками, запропонуйте допомогу по догляду за дитиною або інші пільги для сім’ї. Це покаже їм, що ви цінуєте їхнє сімейне життя та готові допомогти їм поєднувати роботу та домашні обов’язки.

7. Регулярно спілкуйтесь зі своєю командою

Переконайтеся, що ви регулярно спілкуєтеся зі своїми співробітниками щодо оновлень компанії, нових ініціатив та змін у політиці. Це допоможе утримувати їх в курсі подій та переконатися, що вони відчувають себе частиною процесу прийняття рішень.

  1. Проведення корпоративних зустрічей. Це чудова можливість поділитися новинами та оновленнями зі всією вашою командою, і найкраще робити це хоча б раз на місяць, щоб залишатися на зв’язку. Це об’єднає вашу команду та забезпечить, що ніхто не буде відчувати себе ізольовано.
  2. Заохочуйте співробітників ставити питання та надавати зворотний зв’язок. Переконайтеся, що ваші співробітники відчувають себе комфортно, говорячи та вносячи свій внесок. Запитайте їхню думку щодо рішень компанії та дайте їм знати, що їх почули.
  3. Пропонуйте огляди продуктивності. Регулярні огляди продуктивності — чудовий спосіб дати співробітникам відгуки щодо їхньої роботи, і ви можете використовувати їх, щоб допомогти вашій команді встановити цілі та завдання на майбутнє. Переконайтеся, що ви надаєте своїм співробітникам регулярний зворотний зв’язок, щоб вони могли продовжувати вдосконалювати свою роботу. Крім того, огляди ефективності — це чудова можливість попросити ваших співробітників висловити свою думку про ваш стиль управління.

8. Дайте співробітникам інструменти, необхідні їм для досягнення успіху

Переконайтеся, що ваші співробітники мають ресурси, необхідні їм для якісного виконання своєї роботи. Це включає все, від правильного програмного забезпечення до зручного робочого місця.

  1. Створіть онлайн простір для співробітників. Це розумний спосіб надати вашим співробітникам доступ до необхідної їм інформації та ресурсів. Його також можна використовувати для передачі новин та оновлень.
  2. Переконайтеся, що ваші співробітники мають правильне програмне забезпечення. Якщо ваші співробітники використовують застаріле або несумісне програмне забезпечення, це може ускладнити їхню роботу. Переконайтеся, що вони мають доступ до найсучасніших і найкращих інструментів, які допоможуть їм добре виконувати свою роботу.
  3. Інвестуйте в ергономічне обладнання. Зручні меблі та обладнання допоможуть знизити стрес та втому на роботі. Використання ергономічних стільців та іншого обладнання покаже вашим співробітникам, що ви дбаєте про їхній комфорт і благополуччя.

9. Створіть інклюзивну корпоративну культуру для залучення талантів

Переконайтеся, що ваше робоче середовище є інклюзивним і гостинним для всіх співробітників. Це повинно стосуватися людей будь-якої раси, національності, статі, сексуальної орієнтації, релігії та культури.

  1. Зосередьтеся на інклюзивних стратегіях найму. Використовуйте інклюзивні методи найму, для залучення різноманітних кандидатів. Це включає використання різноманітних дошок оголошень про вакансії та найм з недостатньо представлених груп.
  2. Впроваджуйте навчання стосовно несвідомого упередження. Навчання стосовно несвідомого упередження може допомогти зменшити вплив особистих упереджень на робочому місці. Цей вид навчання може бути корисним для всіх співробітників.
  3. Перегляньте свої політики на робочому місці на предмет інклюзивності. Це стосується політики щодо дрес-коду, спілкування та дискримінації. Ви можете зберегти співробітників, переконавшися, що всі вони почувають себе бажаними гостями на робочому місці.

Закінчення читайте в наступній частині. Якщо Вас зацікавила співпраця з “Хаскі Менеджмент” – Залиште заявку, і наші менеджери з вами зв’яжуться.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen