Робота на складах для жінок

У сучасних умовах, коли є величезна нестача робочих рук через війну та еміграцію, питання робочих місць для жінок на складах стає надважливим. Коментар на цю тему для Хаскі дала виконуюча обов’язки АЛЦ видавництва “Ранок” Наталія Руднєва.

З досвіду спілкування з іншими підприємствами, багато роботодавців визнають важливість різноманіття на робочому місці. Вони створюють інклюзивні умови для працевлаштування жінок.

Досвід працевлаштування жінок в АЛЦ видавництва “Ранок”

Хоч, наразі, в нашому АЛЦ (автоматичному логістичному центрі) місць вистачає, але під час сезону ми додатково набирали стажерів. Звичайно жінок, адже чоловічих рук не вистачає, а наші жінки і у вогонь, і у воду!

Підсолоджуємо їм життя, дякуючи HR-відділу щастя видавництва “Ранок” – в необмеженій кількості на складі завжди присутні чай, цукор та смаколики. У зв’язку з обстрілами, було порушено систему опалення, ведеться відновлення, найближчим часом запустять систему. Наразі закупили обігрівачі, щоб взимку було тепло і комфортно працювати.

Однією з наших стратегій є акцент на створенні безпечних та комфортних умов праці. Це включає в себе вдосконалення інфраструктури складу, надання необхідного обладнання для полегшення фізичної праці та розробку програм підтримки для працівниць.

Намагаємося прислухатися до думок та побажань. Ми враховуємо гнучкість графіків та можливість дистанційної роботи, щоб надати жінкам більше можливостей балансувати роботу та особисте життя.

Запровадження різноманітних програм навчання та розвитку, здебільшого онлайн, допомагає жінкам, які працюють на нашому АЛЦ розвивати свої професійні навички та кар’єру.

У нас дуже розвинена та культурна країна, всі люблять читати і судячи зі зростання книжок, що відвантажуються, у нас не тільки дітки цікавляться книжечками, а й дорослі.

А ми робимо все можливе та не можливе. До прикладу, навіть у таких екстремальних умовах, ми відвантажили 100% державних замовлень, окрім окупованих регіонів та регіонів, де ведуться активні бойові дії. На мою думку, як керівника, важливим є також позитивне ставлення до гендерних ролей та стимулювання культури рівності на робочому місці. Навіть в такий простий спосіб, як проведення тренінгів щодо гендерної чутливості та створення можливостей для жінок в звітних та управлінських позиціях, може посприяти жінкам впевнено почувати себе, працюючи на складах підприємства.

Загалом, важливо, щоб зараз всі роботодавці враховували потреби жінок на складах і активно працювали над створенням умов, які сприяють їхньому успішному та комфортному працевлаштуванню.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen