Як бізнесу залучати персонал в Польщі?

Розумний, молодий та високоосвічений персонал приїжджає до Польщі з усього світу, включаючи Західну та Східну Європу, Азію та Африку.

Населення країни кваліфіковане та вільно володіє англійською мовою, а положення Польщі в ЄС створює клімат, сприятливий для іноземних інвестицій. Ці фактори, в поєднанні з відносно низькою вартістю життя та меншими зарплатами, сприяли відкриттю в країні безлічі провідних світових підприємств.

У останні роки ми спостерігаємо зростання кількості компаній, які переїжджають або розширюють свою діяльність в Польщі. Ринок стає все більш конкурентним, і новим учасникам доведеться прикласти всі зусилля, щоб залучити персонал.

Чи справді такі міста, як Краків та Варшава, поступово стають жертвами власного успіху? Власники бізнесу високо цінують свої міста і атмосферу, яку вони створюють для вже добре себе зарекомендувавших там підприємств. Однак вони менше впевнені у перспективах нових компаній, які намагаються закріпитися в цьому все більш конкурентному середовищі. Проблема, за їхнім переконанням, полягає в тому, що занадто багато компаній полює за тими ж самими талантами, особливо на посадах, пов’язаних з технологіями.

Факт залишається фактом: Варшава та Краків є популярними місцями для підприємств, що відкривають свою діяльність закордоном, і для рішучого роботодавця існують перевірені методи привертання талантів. Успіх (або принаймні кращі результати) буде визначатися факторами, які ми виклали в цій статті.

Залучаємо персонал здалеку

Стає все складніше переманювати місцевих кандидатів від їхніх нинішніх роботодавців. В звязку з цим, роботодавці в Польщі розглядають можливість найму талантів з не великих міст. Громадський транспорт відмінний як у Варшаві, так і в Кракові, , тисячі людей добираються в центр з окраїн. Часто можна вирішити проблему нестачі людей, привертаючи їх не лише з-за меж міста, але й з таких далеких місць, як Єгипет.

Віддайте перевагу Кракову над Варшавою

Краків має перевагу перед Варшавою тим, що він може залучати персонал з “менших і спокійних міст”. Краків є більш м’яким кроком вперед для цих людей, забезпечуючи “шум” міського центру без динамічного характеру великого мегаполісу. Професіонали часто через певний час прагнуть переїхати з Варшави. Це означає, що невеликі міста, такі як Краків, пропонують перевагу з точки зору утримання персоналу, забезпечуючи більш спокійний ритм життя для людей, які бажають втекти зі столиці і створити сім’ю.

Побудова співпраці з університетами

Як Краків, так і Варшава мають великий резерв талановитих випускників. Варшава випускає понад 59 000 випускників щороку, а Краків — понад 40 000. З цієї причини позиції на початковому і середньому рівнях відносно легко заповнити молодшими талантами з перспективою переходу до нової компанії. Багато компаній у Варшаві та Кракові встановили міцні зв’язки з місцевими університетами, щоб мати доступ до їхніх студентів ще до закінчення.

Мудрий вибір місця офісу

Розташування має вирішальне значення; розташування офісу поруч з метро приваблює талановитих людей, які часто їздять на роботу. Крім того, для молодих працівників розташування офісу в оживленому центрі міста, а не в бізнес-парку, є перевагою.

В першу чергу наймайте місцевих спеціалістів

Значення місцевих неможливо недооцінювати при залученні талановитих спеціалістів. Залучення громадян Польщі на керівні посади в бізнесі сприяє довірі місцевих талантів. Цей момент особливо важливий для керівників, які отримують велику вигоду від сильної місцевої присутності.

Пропозиція гнучкої та віддаленої роботи

Це швидко стає нормою ринку в Польщі в очікуванні кращих кандидатів, особливо жінок. Як ми бачимо на ринках по всьому світі, роботодавці, які строго дотримуються традиційного робочого часу, ризикують втратити таланти.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen