5 розповсюджених помилок в керуванні складом

Грамотне управління – запорука ефективності та прибутку. Прості прийоми, такі як використання вертикального простору, розміщення запасів відповідно до попиту та усунення перешкод, – все це сприяє ефективному менеджменту.

Підтримка оптимальної організації складу має запобігти зайвим витратам. Корисно буде дізнатися п’ять найбільш поширених помилок управління складом, щоб максимізувати продуктивність і забезпечити безперебійну роботу.

Аудит складу

Відсутність аналізу організації простору

З розвитком вашого складського бізнесу постійний аналіз його організації дозволить підвищити продуктивність. Це означає, що слід звернути увагу на стратегії, які можуть допомогти вам поліпшити вашу складську інфраструктуру.

Наприклад, гарною організаційною практикою є розширення вашого складу за рахунок поділу відділів відвантаження та прийому. Вузькі місця та скупченість змінюються помилками та неефективністю, уникайте цього.

Організуйте свій склад найбільш логічним чином, щоб мінімізувати помилки, допущені вашими співробітниками.

Не практикуються регулярні перевірки стелажів

Незалежно від того, чи керуєте ви одним складом чи комплексом розподільчих центрів, організація стелажів має бути першокласною.

Керівництво має забезпечити безпеку на робочому місці, і неправильна установка стелажів може швидко стати джерелом небезпеки. Якщо ви не хочете гаяти час і гроші на компенсацію травмованим працівникам, ви повинні утримувати свої стелажі в порядку та забезпечувати легкий доступ до них.

Також необхідно відображати інвентар та вантажопідйомність вашого стелажу. Це означає, що будь-які зміни у вмісті стелажу необхідно записувати та маркувати відповідним чином. Наприклад, будь-які коригування висоти балки повинні контролюватись інженером, перш ніж вони будуть використовуватися для штабелювання.

Регулярно оцінюйте конфігурацію стелажів. Це допоможе виявити потенційні слабкі місця та запобігти пошкодженню. Ігнорування цього може призвести до значних збитків або уповільнення робочого процесу вашого складу.

Тому слідкуйте за тим, щоб стелажі часто оглядалися та ремонтувалися. Це має проводитися не рідше одного разу на місяць навченим персоналом складу та один раз на рік сертифікованими сторонніми фахівцями.

Відсутність інвентаризації

Інвентаризація вихідних та вхідних товарів життєво важлива для хорошого управління.

Так, це може бути складно і вимагає багато часу, але переконайтеся, що ви не пропускаєте цей крок. Чим детальніше інвентаризація, тим краще ви будете контролювати та керувати процесами зберігання та відвантаження.

Ще одним важливим фактором, що негативно впливає на управління запасами, є їх надлишок. Необхідно усунути будь-які надлишкові запаси, які можуть накопичуватися у віддалених куточках складу. Навіть якщо це може здатися не такою вже великою справою, зберігати непотрібні товари вкрай неефективно. Уникайте складування товарів та зберігання пакувальних відходів.

Не інвестувати в навчання та розвиток співробітників

Хоча стелажі та управління запасами є важливими компонентами складської організації, наявність добре навчених та ефективних співробітників не менш важлива.

Недостатнє навчання ваших працівників може привести до величезних втрат. Якісні тренінги, зворотний зв’язок та брифінги забезпечують безпеку, хорошу організацію та функціональність вашого складу.

Ви також підвищите задоволеність працівників, якщо вони відчують, що ви зацікавлені у їхньому розвитку. Плинність персоналу не тільки знизить швидкість і точність ваших складських процесів, але і буде коштувати вам великих витрат.

Крім того, корисно найняти зовнішню допомогу, якщо ваші співробітники не можуть впоратися із певним завданням. Наприклад, ви можете звернутися до аутсорсингових компаній (експерти складської логістики Хаскі – надійний варіант 😉).

Ігнорування автоматизації

Будь-який досвідчений менеджер складу підтвердить, що управління запасами та інвентаризація стає набагато простіше, коли воно автоматизоване. Ручний варіант може призвести до численних помилок, втрати документації та відсутності товарних запасів.

В даний час ви можете довіритися програмному забезпеченню для вирішення цих питань. Існує безліч варіантів, які відповідають вашим потребам, бюджету та розміру складу.

Ви можете автоматизувати не тільки бухгалтерський облік, а також можете оптимізувати процеси комплектування та доставки. Тому переконайтеся, що ви інвестуєте в автоматизацію, щоб уникнути поширених помилок керування складом.

Джерело: https://www.shdlogistics.com/order-picking/5-most-common-warehouse-management-mistakes

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen