5 ідей підвищення ефективності складу

Ефективність складу є невід’ємною частиною успішного бізнесу. Коли операції йдуть гладко, клієнти отримують своє замовлення вчасно, ваш персонал перебуває в безпеці, а витрати зведені до мінімуму, можна говорити про успішне управління.

Поговоримо сьогодні про способи, як підняти ефективність складу та не допустити падіння прибутку.

1. Максимізуйте та оптимізуйте весь доступний простір

Замість того, щоб розширювати площу свого складу, розгляньте можливість більш ефективного використання вертикального простору.

Додавання більш високих складських одиниць та відповідного обладнання для збирання та зберігання матеріалів може допомогти вам зберігати більше на тій самій площі, а не збільшувати витрати на розширення.

Крім того, подумайте про тип і різновид використовуваних стелажів.

Зберігання дрібних предметів на стелажах для піддонів займає багато місцяі та призводить до втрати предметів. Замість того, щоб використовувати однакові стелажі по всьому складу, вам можуть знадобитися різні типи стелажів для різних матеріалів. Спробуйте використовувати стандартні контейнери, щоби підтримувати чистоту та порядок на полицях.

2. Бережливе виробництво

Використання практик ощадливого виробництва на вашому складі так само важливо, як і для виробництва. Основна передумова ощадливого виробництва — використовувати тільки те, що вам потрібно, і нічого більше. Зменшіть кількість запасів і постарайтеся змусити постачальників частіше постачати менші партії.

3. Впроваджуйте передові технології

Система управління складом (WMS) або система ERP можуть підвищити ефективність, пропонуючи найкращі маршрути та методи для комплектування чи розміщення. Крім того, система надає автоматизовані списки вибору, які можна надсилати на мобільні зчитувачі та пристрої, щоб унеможливити помилки та скоротити витрати часу та паперу. Ваш склад стане акуратнішим та зеленішим.

Використання зчитувачів штрихкоду або радіочастотної ідентифікації (RFID) може підвищити точність транзакцій та зменшити кількість помилок під час відбору. Фактично дослідження, проведене в Університеті Арканзасу, показує, що використання RFID підвищило точність інвентаризації на 27 відсотків лише за 13 тижнів.

telegram

Новини світу логістики та HR у зручному форматі у нашому телеграм-каналі. Приєднуйтесь!

4. Організуйте робочі місця

Організація робочих місць підвищує продуктивність, оскільки працівникам не потрібно шукати інструменти чи обладнання.

Використовуйте метод «5S» з ощадливого виробництва, щоб ваші робочі місця були максимально організовані.

  • Сортування. Цей крок має на увазі чітке поділ речей і предметів, що знаходяться на робочому місці, на потрібні, потрібні іноді й непотрібні.
  • Дотримання порядку. Тут важливо чітко визначити місця кожного інструменту, пристосування, предмета чи документа робочому місці співробітника.
  • Утримання в чистоті. Цей крок передбачає, що робочому місці має підтримуватися постійна чистота.
  • Стандартизація. Полягає в створенні інструкцій, схем, планів, описів по «сортуванню», «порядку» та «чистоті».
  • Постійне вдосконалення. Реалізація цього принципу включає навчання співробітників, проведення регулярних аудитів робочого простору, постійний пошук можливих оптимізацій.

5. Оптимізувати продуктивність праці

Якщо WMS не дозволяє створювати ефективні плани комплектування, створіть їх вручну. Проаналізуйте свої моделі використання матеріалів та зберігайте великогабаритні товари поруч із передньою частиною складу, щоб скоротити час у дорозі. Крім того, зберігайте товари, які часто продаються разом, поряд один з одним. По суті, ви спростите операції, якщо намагатиметеся зберігати популярні товари в найбільш доступних місцях, щоб уникнути затримок при збиранні.

Підвищення ефективності складу залежить як від технологій та правильного складського обладнання, так і від відповідних алгоритмів комплектування. Дотримуйтесь цих простих кроків і спостерігайте, як зростає ваша ефективність.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen