Amazon закриває ще більше складів через продовження політики зменшення витрат

Коротко про головне.

Згідно з даними консалтингової фірми, яка відслідковує логістику компанії, скорочення мережі доставки Amazon закінчиться 2023 роком, оскільки гігант електронної комерції продовжує скорочувати операційні витрати.

Amazon скоротив , закрив або відклав 99 об’єктів, що вплинуло на майже 32,3 мільйона квадратних футів активного або запланованого наземного простору в 30 штатах, повідомив Марк Вульфраат, президент і засновник MWPVL International, в електронному листі 24 лютого. У вересні компанія зафіксувала 66 постраждалих об’єктів загальною площею 24,6 мільйона квадратних футів .

Речник Amazon Стів Келлі заперечив цифри MWPVL у своїй заяві, стверджуючи, що фірма продає або залишає землі чи будівлі, якими ми ніколи не володіли. Келлі не уточнив, які зареєстровані закриття, скасування або затримки були неправильними.

Інсайт:

Після бурхливого відкриття об’єктів, щоб не відставати від буму електронної комерції, спричиненої пандемією, Amazon значно скоротив свої операційні витрати протягом 2022 року, оскільки надлишок потужностей у  мережі виконання завдань негативно впливав на прибутковість. Ці зусилля планується продовжити цього року. Під час розмови про прибутки 2 лютого президент і генеральний директор Amazon Енді Джессі сказав, що зниження витрат на обслуговування клієнтів у рамках діяльності компанії є головним пріоритетом. Агресивні зусилля Amazon щодо розширення свого центру виконання замовлення та транспортної мережі створили всередині нього зони, де компанія працює над підвищенням ефективності та продуктивності.

«Щоб з’ясувати, як бути справді ефективними в усіх цих зв’язках і забезпечити їх ефективне використання, а також щоб потоки в цих об’єктах працювали належним чином, потрібен час», — сказав Джессі. «Ми дуже старанно над цим працюємо. Я задоволений прогресом, якого ми досягли в четвертому кварталі, і ви можете побачити це в деяких результатах. Але ця робота триватиме до 2023 року».



Центри виконання, які підбирають, пакують і відправляють замовлення, і станції доставки, які готують замовлення до доставки , є типами об’єктів, які найбільше постраждали від заходів скорочення витрат. За даними MWPVL, двадцять один заклад у п’яти країнах за межами США також були закриті, скасовані або відкладені.

«Звичайно, як ми завжди  оцінюємо нашу мережу, щоб переконатися, що вона відповідає нашим бізнес-потребам, і щоб покращити досвід для наших співробітників, клієнтів, партнерів і водіїв», — сказав Келлі . «Ми можемо закривати або відкладати об’єкти, покращувати існуючі об’єкти або відкривати нові об’єкти, і ми зважуємо низку факторів, вирішуючи, де розвивати майбутні об’єкти чи підтримувати присутні».

Незважаючи на ймовірне закриття та скасування, Amazon все ще планує відкрити 231 об’єкт загальною площею понад 82 мільйони квадратних футів, згідно з даними MWPVL. Більше половини цих будівель планується як станції доставки, але Вулфраат зазначив, що дії Amazon щодо скорочення витрат можуть поставити під загрозу деякі з цих відкриттів.

«Я бачу, що в деяких випадках вони відкривають нові станції доставки в регіонах, де вони зараз не працюють», — сказав Вулфраат про Amazon. В інших ситуаціях компанія побудувала новеньку станцію доставки, забудовник передав ключі, і вони відразу викинули її на ринок суборенди. Тому зараз ми перебуваємо в стані змін, і мені важко сказати».


Джерело: https://www.supplychaindive.com/news/amazon-warehouse-closures-cancellations-delays-2023-mwpvl/643623/



Читайте також


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen