Найкраща країна для логістичного бізнесу?

Логістика — це галузь, що постійно розширюється і має глобальне значення. Із загальною вартістю близько $9,9 трлн на рік цей сектор викликає великий інтерес для інвесторів. Хоча географія і економіка можуть розглядатися як провідні фактори, з’являються нові претенденти, коли справа доходить до прийняття рішення про те, у якій країні найкраще створити логістичну компанію.

Бахрейн

Поряд із розвиненими країнами, такими як Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн став залучати інвесторів у багатьох секторах і галузях.

Хоча більша частина економіки Бахрейну ґрунтується на експорті нафти та газу, за останні два десятиліття він вклав значні кошти та залучив великі інвестиції в інші галузі. До них належать фінансові послуги, банківська справа та туризм, диверсифікація економіки та відкриття великого ринкового потенціалу.

У звіті експертів галузевого ринку прогнозується, що до кінця 2023 року логістична галузь Бахрейну досягне вартості 520 мільйонів доларів. Це включає сукупний річний темп зростання в період із 2023 по 2027 рік на рівні 1,72 %, у результаті обсяг ринку складе 560 м. доларів до 2027 року.

Завдяки зручному з погляду логістики розташування в регіоні та коротким морським повідомленням по всій Перській затоці, а також прямому з’єднанню з усіма основними дорожніми мережами Аравійського півострова, Бахрейн часто є претендентом на найкращу країну для відкриття логістичного бізнесу.

Ряд багатонаціональних корпорацій розпочали або розширили свою діяльність у Бахрейні, скориставшись перевагами практичного комерційного середовища, що забезпечується зручним становищем між східним та західним часовими поясами.

Крім того, уряд Бахрейну зробив кроки, щоб зменшити непотрібні торгові обмеження та запропонувати одні з найпривабливіших і найнижчих податкових операційних витрат у регіоні, коли справа доходить до створення бізнесу.

Сінгапур

Сінгапур є домом для високорозвиненої економіки вільного ринку із різноманітними комерційними інтересами. Розташована в стратегічній частині світу країна є чимось на зразок природного центру транспортних послуг, міжнародних вантажоперевезень та інших економічних операцій, пов’язаних із глобальною логістикою.

Сінгапур, що незмінно вважається одним із найсприятливіших для бізнесу та стабільних економічних ландшафтів у світі, пропонує як географічні, так і фінансові переваги при виборі країни, у якій найкраще організувати логістичний бізнес.

Транспортна та логістична галузь Сінгапуру щорічно перевозить товарообіг на суму близько 1,2 трлн сінгапурських доларів, і ця цифра продовжує зростати завдяки стійким інвестиціям.

Завдяки поточним проєктам у країні, включаючи будівництво сучасних доріг та автомагістралей, мостів, аеропортів, гаваней та інших транспортних мереж, Сінгапур цілком може вважатися найкращою країною для створення логістичної компанії, особливо в Південно-Східній Азії.

Штаб-квартира Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва розташована в Сінгапурі, що робить його доступним та динамічним глобальним ринком для світової промисловості.

Крім того, уряд Сінгапуру має намір інвестувати ще більше в національну інфраструктуру та екосистему логістичної галузі.

Нідерланди

Нідерланди, розташовані в самому серці Північної Європи, мають процвітаючу, сприятливу для бізнесу та різноманітну економіку. Примітно, що більшість цього процвітання залежить від зовнішньої торгівлі.

Згідно з останньою економічною статистикою Forbes, економіка Нідерландів займає 15-те місце у світі за величиною ВВП із показником близько 68 572 доларів на душу населення.

Маючи усталену репутацію важливого європейського транспортного вузла, Нідерланди є домом для Роттердама, найбільшого порту в Європі, та аеропорту Схіпхол в Амстердамі, який є одним із найбільших аеропортів у світі.

У фінансовому вираженні існуючий логістичний бізнес у Нідерландах приносить близько 55 млрд євро на рік і безпосередньо чи опосередковано забезпечує близько 800 000 робочих місць.

Коли інвестори питають, у якій країні найкраще організувати логістичний бізнес, потенційний дохід, набір персоналу та загальне процвітання бізнесу — це все позитивні якості Нідерландів.

Створення логістичного бізнесу в Нідерландах дає можливість працювати в багатьох галузях, які є в країні. До них належать харчова промисловість, хімічна промисловість, нафтопереробка, високі технології, фінансові послуги, творчий сектор та електротехнічне обладнання, для кожного з яких потрібний логістичний партнер.

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add XACKI to home screen